Razer Steam Deck’e rakip oluyor

Atıf Doğan Özcan 29.09.2022 - 11:18
Razer Steam Deck’e rakip olmaya hazırlanıyor. Verizon ile bir araya gelen Razer yeni bir taşınabilir oyun sistemi yapmak için kolları sıvadı.

Valve’nin taşınabilir bilgisayarı oyuncular ve kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Şimdi ise Razer Steam Deck’e rakip olmaya hazırlanıyor. Üstelik yanında Verizon’da var, iki firma ortak bir payda için bir araya geldiler. Razer’in bu konuda ne kadar ciddi olduğunu ilerleyen günlerde göreceğimizden eminiz.

Razer, Steam Deck’e rekabet edebilecek bir sistem ile geliyor

Steam Deck’in yoluna taş koyabilecek bir rakip şuan için hazırlık aşamasında. Razer Steam Deck’in karşısına çıkmak için Verizon ile iş birliği yapıyor ve yeni bir taşınabilir oyun cihazı için hazırlık aşamasında. Bu yeni cihaz, Steam Deck’te olmayan ilginç bir özelliği vaat ediyor ve zannedersek bu da oyuncuların dikkatini çekmeye yetecek gibi görünüyor.

Razer Steam Deck’e rakip oluyor

Steam Deck’in oyun dünyasını kasıp kavurduğuna hiç şüphe yok bu konuda çoğu oyuncu hemfikir olmuş durumda, çünkü oyuncular bir yıl kadar önce sipariş verdikleri cihazların gelmesini dört gözle bekliyorlardı. Valve aslında ön siparişleri biriktirmekten kaçınmak için çok adımlar attı, fakat talep arzdan büyük ölçüde fazla olunca dayanamadı ve bu durumu rakipleri not almış gibi duruyor.


Şuan da çalışan veya Steam Deck ile potansiyel olarak rekabet edebilecek birkaç oyun el bilgisayarı olsa da, bunların en iyisi Razer Edge 5G’dir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu özel oyun el bilgisayarı benzersiz bir yapıdadır çünkü Verizon’un 5G mobil ağına tam erişime sahip. Yani Steam Deck gibi wi-fi veya doğrudan internet bağlantısı ile internete bağlamak zorunda kalmak yerine, bu cihaz hareket halindeyken direk internete erişebilir. Razer Edge 5G, oyunları indirmenize, konsolunuzdan akış yapmanıza veya doğrudan bulutta oynamanıza olanak tanır.


2021’in sonlarında Qualcomm, benzer oyun cihazını duyurdu, ancak o zamanlar isimsiz bir prototip olarak biliniyordu. Verizon’un bugün duyurduğu yeni cihaz, muhtemelen Qualcomm’un geçen yıl duyurduğu cihazın nihai versiyonu olarak düşünülebilir. Ürün hakkında bütün detayları 15 Ekim tarihinde düzenlenecek olan RazerCon etkinliğinde öğrenebileceğiz.  Razer Edge 5G’nin Steam Deck’in mevcut popülaritesi ve nispeten uygun fiyat noktası ile nasıl bir rekabet edeceği ise oldukça merak ediliyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2022 11:26
El konsolları tekrar popülarite kazanıyor şu saatten sonra söz Sony'dedir ancak son söz her zaman Nintendo'ya aittir.
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2022 08:38
Nintendo önce gitsin ülkelere göre pazar fiyatı belirlesin. Basit mario ve pokemon oyunları için istediği fiyatlara bak. Sence ultra büyük oyunları oynatan bir konsol yapıp bu riske girerler mi ?

Örnek : NINTENDO Luigi's Mansion 3 Nintendo Switch Oyun - 1100 TL ve üstü.
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2022 19:32
Muhteşem yorum. Hakikaten öyle
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Steam Deck’e rakip oluyor
İlginizi Çekebilir