Razer ilk ekologo sertifikalı Mouse modellerini duyurdu

Ersin Kılıç 6.06.2022 - 10:53
Son dönemde iklim konusunda önemli çalışmalara imza atan Razer, dünya çevre gününde ilk sertifikalı mouse modellerini duyurdu.

Oyuncu aksesuarları dışında çok farklı ürünlere de odaklanan Razer markası, son dönemde okyanus kirliliği ve iklim değişikliği konusunda da önemli çalışmalara imza atıyor. Okyanus atıklarından üretilen koleksiyonu dışında çalışmalarına devam eden firma, dünya çevre gününde ilk ekologo sertifikalı oyun farelerini olan Basilisk V ve DeathAdder Essential UL modellerini duyurdu.

Razer yeni Basilisk V ve DeathAdder Essential UL modellerini duyurdu

Razer™, Basilisk V3 ve DeathAdder Essential'ın küresel güvenlik bilimi lideri UL tarafından ECOLOGO® sertifikası alan ilk oyun fareleri olduğunu açıklayarak Dünya Çevre Günü'nü kutluyor. Her iki fare de, onları sürdürülebilir ürünler olarak onaylayan Taşınabilir Elektronikler için Sürdürülebilirlik Araştırması Anahattı olan UL2710 testini geçmiştir.

Razer bu sertifikasyon sürecinden, en çok satan farelerinin katı çevresel performans endüstri standartlarını karşıladığından emin olmak için geçti. ECOLOGO® Mark başarısı, ürünlerin bağımsız bir bilimsel üçüncü parti tarafından değerlendirildiği ve Razer'ın topluluğu ile şeffaf olma hedefleriyle uyumlu olduğu anlamına gelir. İlk ECOLOGO sertifikalı oyun faresine sahip olan Razer, markanın daha yeşil ürünler üretme taahhüdüne bir övgü niteliğindedir ve bu aynı zamanda on yıllık sürdürülebilirlik planı #GoGreenWithRazer'ın da önemli bir ayağıdır. 

Razer ilk ekologo sertifikalı Mouse modellerini duyurdu

UL ECOLOGO'sunu alan ilk oyun fareleri 

Razer, bu fareleri yalnızca en çok satanlar oldukları için değil, hızları, özelleştirilebilirlikleri ve rahatlıkları nedeniyle herhangi bir oyuncunun savaş istasyonu için gerekli oldukları için sertifikasyondan geçirdi. Ürünleri ECOLOGO® İşareti ile belgelendirmek için UL, çeşitli sürdürülebilirlik kriterlerine baktı. Farelerin AB tehlikeli kimyasal kısıtlı madde düzenlemelerine uygun olduğunu kontrol edip, cilt tahrişi ve hassasiyeti açısından da değerlendirdi. UL ayrıca Razer'ın yetkili servis sağlayıcılar tarafından ürün sökme kolaylığı ve Razer'ın seçici atık arıtma gerektiren bileşenleri servis sağlayıcılara nasıl ilettiğine ilişkin onarım ve değiştirme yönetimi sürecini de değerlendirdi. 

Sürdürülebilir ambalaj kriteri, FSC sertifikalı malzemeden yapıldığı, ağır metaller ve klor içermeyen ambalajlarla kutulandıkları ve kolayca geri dönüştürülebilmeleri için sürdürülebilir soya mürekkebiyle basıldıkları için farelerin yerine getirdiği bir başka kriterdir. 

Son olarak UL, farelerin ISO 14001 sertifikasıyla kanıtlandığı üzere çevreye duyarlı yönetime bağlı tesislerde üretildiğini onaylamak için Razer'ın tesislerini de denetledi.

Razer Sürdürülebilirlik Müdürü Kenneth Ng, “Dünya Çevre Günü'nü kutlamanın, oyunlarda kazanmalarına yardımcı olan farelerin aynı zamanda çevre için de bir kazanç olduğunu topluluğumuzla paylaşmaktan daha iyi bir yol olamazdı” diyor. "Ürünlerinin sürdürülebilir olduğu konusunda iddialarda bulunan şirketlerin aksine, hayranlarımıza ürünlerimizin gerçekten sürdürülebilir olduğunu kanıtlamak için ekstra yol kat ediyoruz. Oyuncu topluluğumuz, en sevdikleri farelerin, bize ECOLOGO® Sertifikasyonunu vermek için kapsamlı bir kriter listesine bakan güvenilir bir bilimsel kuruluş tarafından kapsamlı bir şekilde incelendiğinden emin olabilir."

UL Başkan Yardımcısı Perakende ve Tüketici Ürünleri grubu genel müdürü Doug Lockard, "ECOLOGO® Mark'ın kullanımıyla Razer gibi şirketler, dünyanın en güvenilir eko-etiketleme programlarından biri tarafından güvenilir, üçüncü parti incelemesi ve sertifikalandırma yoluyla sürdürülebilirliğe ve daha temiz bir çevreye olan bağlılıklarını gösterebilirler" dedi. “ECOLOGO® Sertifikası, UL GREENGUARD Sertifikası, Çevresel Ürün Beyanları veya Çevresel İddia Doğrulaması gibi Eko-etiketler, müşterilerin bilinçli satın alma kararları vermesine ve istenen çevresel ve sürdürülebilirlik özelliklerine sahip ürünleri seçmesine yardımcı olabilir.” 

Razer ilk ekologo sertifikalı Mouse modellerini duyurdu

Razer ve UL, oyun ürünlerinin sürdürülebilir üretimini ilerletmek için yeniden bir arada

Razer ve UL, endüstride sürdürülebilirliğe öncülük etmek için ilk kez birlikte çalışmıyor. Geçen yıl, oyunla ilgili her şeyin dijital kutlaması olan RazerCon 2021'de Razer, oyun ürünlerinin sürdürülebilir üretimini teşvik etmek için bir Tip III Çevresel Ürün Beyanı (EPD) eko etiketini tanıtmak adına UL ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Bu, oyun endüstrisinin sürdürülebilir ürünleri ölçmek için standart bir yoldan yoksun olması gerçeğinden kaynaklandı ve Razer bu konuya bir çözüm getirdi. 

Bu ortaklık kapsamında Razer ve UL, tüm oyun ürünleri üreticileri tarafından ölçülmesi gereken çevresel etkinin temel göstergelerini belirlemek adına endüstri düzeyinde bir çaba başlattı. Razer, sürdürülebilirliği oyun oynamaya özgü hale getirme konusunda sektöre öncülük ederken,bu sonuç üreticilerin daha sürdürülebilir uygulamaları üretim süreçlerinin her adımına entegre etmeleri için daha sağlam çözümlere yol açacaktır.

Razer, tüketicileri daha bilinçli seçimler yapmaları için bilgiyle güçlendirirken, daha yeşil ürünler yapmak için ekstra yol kat etmeye de kararlı. Yeni ECOLOGO® Mark, 2022'nin sonuna kadar tüm Basilisk V3 ve DeathAdder Essential ambalajlarında kullanıma sunulacak olsa da, mevcut tüm kullanıcılar, farelerinin sürdürülebilir bir şekilde üretildiğini bilmekten memnun olacaklar. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer ilk ekologo sertifikalı Mouse modellerini duyurdu
İlginizi Çekebilir