Razer Naga Pro inceleme

Kaan Can Özalp 3.07.2023 - 13:44
Razer Naga Pro inceleme içeriğimizde farklı yan paneller ile birlikte gelen oyuncu faresinin genel özelliklerine ve tasarımına göz atıyoruz.

Bildiğiniz gibi "Oyuncu Ekipmanları" denilince akla gelen firmalardan birisi tabii ki de Razer'dır. Bugünkü inceleme yazımızın konuğu olan Mouse ise Razer Naga Pro modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Razer Naga Pro inceleme

Razer Naga Pro, Hem kablolu hem de kablosuz bir şekilde kullanılabilen hoş ve sade bir tasarıma sahip olan oyuncu faresi olarak biz oyuncuların beğenisine sunulmuş. Gelin hep birlikte Mouse’un detaylarına değinelim.

Razer Naga Pro

Tasarım

Naga Pro; Sade, şık ve 3 değiştirilebilir yan panel ile birlikte çok güzel ve benim gözüme hitap eden bir tasarıma sahip. Bunun yanında Mouse’un oldukça rahat olduğunu da belirtmeliyim. Özellikle yüzük parmağınız için Mouse’un sağ kısmında ekstra bir bölüm olması, Naga Pro’nun şahsen benim için şu ana kadar kullandığım en rahat mouse olması özelliğini kazandırdı. 

Işıklandırma

Oyuncu ekipmanların olmazsa olmaz bir özelliği tabii ki de ışıklandırmasıdır. Hatta birtakım oyuncu grupları bu olayı o kadar ciddiye alıyorlar ki sandalyelerini bile RGB ışık ile kaplıyorlar. Naga Pro; sade bir tasarıma sahip olduğundan ötürü öyle çok fazla ışıklı bir tasarıma sahip değil.

Razer Naga Pro

Tekerlek kısmında ufak bir ışıklandırma, avuç içimizin denk geldiği yerde Razer logosu ve 12 tuşa sahip olan yan panel dışında başka ışıklandırma görebildiğimiz bir yer yok. RAZER CHROMA™ RGB sayesinde 16.8 milyon renk seçeneği de önünüze sunuluyor. Bu renklerden istediğinizi kafanıza göre Razer Synapse uygulamasının içerisinden çeşitli renk geçiş modlarında kullanabiliyorsunuz. 

3 Adet Değiştirilebilir Yan Panel

Daha demin bahsettiğim 3 değiştirilebilir yan panellerin özelliklerinden söz etmek gerekirse İlk panel; sadece 2 tuştan oluşup genellikle FPS oyuncularına hitap ettiğini söyleyebiliriz. İkinci Panelin ise; 6 Tuştan oluşması, Battle Royale oyuncuları ve MOBA oyuncuları için kolaylık sağlıyor.

Üçüncü ve tamı tamına 12 tuşa birden sahip olan panel ise; Daha çok MMO oyuncularına hitap eden bir düzen ile birlikte karşımıza çıkıyor. Bu 3 panelin de içerdiği her tuşa Razer Synapse uygulamasını kullanarak çeşitli kombinasyonlar ya da direkt tuş ataması yapabiliyoruz. Her panelin hitap ettiği bir oyuncu kitlesi olması bana kalırsa muazzam bir durum. Diyelim ki bir tane mouse aldınız fakat bu mouse’u sadece FPS oyunlarında kullanabiliyorsunuz. Bu bana kalırsa kötü olur.

Razer Naga Pro

Naga Pro’nun değiştirilebilir panellere sahip olması, tek mouse ile birlikte neredeyse piyasadaki her oyun türünde en iyi deneyimi yaşamanıza olanak sağlıyor. Bu panellerin değiştirilmesi de mıknatıslı olmalarından ötürü oldukça kolay. Maksimum 5-6 saniyenizi alıyor ve bu şekilde Mouse’unuzu şekilden şekle geçirtebiliyorsunuz. Tek bir Mouse almış oluyorsunuz fakat içinden 3 ayrı mouse çıkıyor gibi bir şey.

Oyunlarda Bağlantı Testi

Özellikle VALORANT, CS:GO, R6, Fortnite ve LoL gibi oyunları temel edinmiş rekabetçi bir oyuncu iseniz doğal olarak Mouse’unuzun oyun ortasında geç tepki vermesini ya da bağlantı kopukluğu yaşamasını istemezsiniz diye düşünüyorum. Razer Naga Pro; Tamı tamına 3 adet bağlantı seçeneğine sahip. Bunlar; Razer™ Speedflex kablolu bağlantı, Razer™ HyperSpeed Wireless bağlantı ve klasik Bluetooth bağlantı. Kablolu bağlantı bildiğimiz klasik bir kablolu mouse deneyimi sunuyor bizlere.

Bluetooth bağlantı seçeneği ise aynı şekilde klasik Bluetooth’lu mouse deneyimi yaşatıyor. Fakat Razer™ HyperSpeed Wireless bağlantı seçeneği ciddi seviyede Bluetooth bağlantıdan daha iyi ve daha hızlı tepkime veriyor. Herhangi bir lag vs. yaşanmıyor. 

Razer Naga Pro

Mouse’u deneyimlediğim 1 haftalık süreç içerisinde bu üç çeşit bağlantı seçeneğini de denedim. İçlerinde kesinlikle en iyisi Razer™ HyperSpeed Wireless diyebilirim. Ne bir kopukluk ne bir geç tepkime oldu. Razer Naga Pro; mouse’u deneyimlediğim oyunların (CS:GO, Fortnite, R6) oldukça verimli bir şekilde çalıştı.

Batarya

Eğer uzaktan bağlantılı bir Mouse kullanıyorsanız eminim ki mouse’unuzun şarjının ne kadar gittiğini merak ediyorsunuzdur. Önceden şunu belirteyim Razer Naga Pro, dışarıdan takılmalı bir pil ile çalışmıyor. Kablo ile şarj ederek kullanabiliyorsunuz.

Şöyle söylemeliyim ki eğer Razer HyperSpeed Wirelles bağlantı özelliğini kullanacaksanız, Mouse’un kullanım süresi çok fazla olmasa da düşüş gösteriyor. 85-100 Saatlik bir kullanım süresi oluyor. Eğer düz Bluetooth bağlantı seçeneğini kullanacak iseniz bu kullanım süresi 135-150 saatlere kadar çıkabiliyor. Bana kalırsa iki seçenek için de yeterli bir süre. 

Razer Naga Pro

Konuyu toparlamak gerekirse Razer Naga Pro, eğer benim gibi farklı farklı türde oyunlar oynuyorsanız 3 değiştirilebilir panel özelliği sayesinde tam size göre. Misal Diablo 4’ten çıktınız CS:GO’ya geçtiniz hemen paneli değiştirip daha rahat bir şekilde oyuna devam edebilirsiniz. Kalitesi zaten tartışılmaz, tasarımı sade, kullanımı rahat, fiyatı ise tamamen sizin bakış açınıza göre değişebilir. Eğer yeterli bütçeye sahipseniz ve anlattıklarıma uyan bir şekilde Mouse ihtiyacınız var ise, Naga Pro kesinlikle tam size göre.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 06:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2023 15:28
Daha önceden aynı şekilde piyasaya sürülen Naga Trinity faresini kullanıyorum, bundan çok uzun yıllar önce de uzun süre ilk Naga serisini kullandım. Razer isim yapmış ama üretim kalitesi, kalite kontrolü rezalet olan bir makadan ibarettir. Bu güne kadar kullandığım tüm Naga'lar aynı şekilde bozuldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2023 13:08
yandaki 12 tuşun hepsi sökülebiliyor mu şimdi yoksa minimum 2 tuş mu kalıyor ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Naga Pro
İlginizi Çekebilir