Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition inceleme

Hakan Hervenik 21.01.2018 - 12:54
Dövüş oyunu deneyiminizi Arcade'e taşıyın.

Kaç yaşında olursanız olun, hayatınızın bir bölümünde atari salonunda, en kötü ihtimal olarak bulunduğunuz yerde bir arcade makinesi ile oyun oynama şansı bulmuşsunuzdur. Oyunları daha analog bir şekilde deneyimlememize yarayan arcade makinelerinin tuş takımı, yerlerini modern kontrolcülere bırakmış durumda. Tabi ki bu konuda her hangi bir şikayetimiz yok. Ancak, bazen insan eski zamanları özleyebiliyor. Bu özlemi gidermek için de Razer bizlere Panthera Arcade Stick'i sunuyor. PlayStation 4 ve PlayStation 3 için uyumlu olan bu cihaz, bir USB girişi sayesinde kolayca konsolunuza bağlanabiliyor ve kontrolcü olarak kullanılabiliyor.

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition İnceleme

Eski arcade tuş takımlarını modern bir hale getirerek oyunculara sunan Razer Panthera Arcade Stick, konsolunuzu bir arcade makinesine dönüştürüyor. Özellikle dövüş oyunları için özel bir deneyim sunan Panthera Arcade Stick, PlayStation için harika bir şekilde adapte edilmiş. Tabi ki bizim bahsedeceğimiz Razer Panthera, öyle standart bir sürüm değil. İnceleme masamızda yer alan bu ürün Razer Panthera Arcade Stick'in Street Fighter V versiyonu. Üzerinde usta tasarımcı Long Vo'nun çizimi, Akuma ve Ryu'nun karşı karşıya geldiği bir kaplamaya sahip olan ürün, bir hayli şık durmakta. Razer'ın oyuncular için özel olarak hazırladığı Panthera'da değiştirilebilen bir joystick ve tuş takımı bulunmakta.

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition

Tepki süresi harika derecede hızlı olan 10 adet tuşa sahip olan üründe sekiz yöne giden bir de joystick bulunmakta. Bu sayede oyunların içerisinde barındırdığı kombo saldırıları sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Hazır üzerinde Street Fighter V teması bulunurken, Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition'ın oyun içerisindeki performansından bahsedelim. Oyun içerisinde olan bazı özel hareketleri kullanmak, kontrolcüye göre biraz daha zor olmuş. Tabi ki bu ürün yüzünden değil, arcade konseptinin biraz daha zor olması. Bu yüzden kendinize güvenmiyorsanız rakibinize kontrolcüyü vememenizi tavsiye ediyorum. Ürünün kasası uzaktan bakıldığı zaman standart Razer klavyeler ile benzerlik göstermekte.

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition Kontrolleri

Ön yüzünde sekiz adet adet tuş bulunmakta. Bu tuşların yanı sıra kasanın sağ tarafında kontrolcüde yer alan options ve share tuşu bulunmakta. Kısacası oyun oynamıyorsanız büyük bir kumanda olarak da kullanabilirsiniz. Boyut olarak makul olan Panthera'yı kucağınıza alıp rahatça oynayabilirsiniz. Ürünün sahip olduğu kabloları ve yedek tuşları nereye saklayacağınızı düşünüyorsanız da düşünmeyin. Çünkü, Panthera'nın alt kısmında yer alan Razer logosuna bastığınız zaman, üst kapağın altında yer alan bölmeye erişebiliyorsunuz. Burada ürünün sahip olduğu kabloları saklayabilirsiniz. Ayrıca, bu bölmede tuşlar için kısa bir ipucu şeması da yer almakta.

Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition

Sonuç olarak, evinizde her zaman kullanabileceğiniz bir arcade stick istiyorsanız ve Street Fighter serisine hayranlık duruyorsanız, Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition'ı almanızı tavsiye ederim.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2018 13:50
Bu üründe yalnızca street fighter mı oynayabiliyoruz?
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2018 12:29
Hayir butun dovus oyunlarinda calisir. Ps4 menulerinde rahat gezersiniz ancak fps falan analog hassasiyeti olmadigi icin oynanmaz. Zaten fighting stick olarakta gecer.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2018 22:18
street fighter logosuzu 200 tl kadar daha ucuz. Tabii ki turkiyeden alinmamali . alternatif olarak hori rap4 kai fiyat olarak daha uygun ve gorseli modifiye edebilirsiniz. bu cihazda gorsele mudahele edilemiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2018 03:06
bu ve benzeri arcade takımlar vardı öncedende.. hatırlayanlar bilirler eskiden faal bi site idi geçende aklıma geldi bakayım bi dedim, maalesef kapanmış.. trfighters.com adında bi site idi.. bu tür arcade stick satışı da yaparlardı.. birçok emülator ve oyun dosyaları olan bi forumdu.. aah eskiler ah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yenicheri
Yenicheri 21.01.2018 14:38
Nereden,kaç liraya aldın başkan ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2018 13:11
Hocam tavsiye etmesi güzelde çok pahalı ya :D daha mekanik klavyeye geçemedik onlarda pahalı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Panthera Arcade Stick Street Fighter V Edition
İlginizi Çekebilir