Razer, ülkemizde en çok bilinen ürünlerin sahibi konumunda.

Furkan Sakoğlu 8.02.2018 - 17:29
Razer'dan yeni oyuncu kulaklığı
Oyuncu ekipmanları konusunda pazarın en iddialı markalarından biri olan Razer, özellikle klavye ve oyuncu fareleri tarafında en çok bilinen ve ülkemizde en çok satılan ürünlerin sahibi konumunda. Mekanik klavyeleri ve oyuncu mouse'ları ile takdirimizi kazanan Razer'ın, kulaklık tarafında da iddialı ürünleri mevcut. Bugün inceleyeceğimiz Tiamat 2.2 V2 modeli ise Razer'ın hem müzik, hem de oyun konusunda iddialı modellerinden biri. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve kulaklığın tasarımından incelememize başlayalım.

Razer Tiamat 2.2 V2 incelemesi

Öncelikle ilk bakışta Razer Tiamat 2.2 V2 modelinin diğer Razer kulaklıkları gibi yuvarlak değil de daha keskin hatlara sahip olduğu dikkatimi çekiyor. Diğer Razer modellerinde genellikle yuvarlak hatlar kullanılırken, Tiamat 2.2 V2'de daha keskin hatlara yer verilmiş. Buna sebep olarak ise Tiamat 2.2 V2 modelinin diğer Razer modelleri gibi oyun ve multimedya arasındaki dengeye önem vermesi olarak gösterebiliriz. Diğer Razer marka kulıklarda oyunlar daima ön planda tutulurken, Tiamat 2.2 V2'de multimedya tarafı da önemsenmiş.

Razer Tiamat 2.2 V2
Öncelikle kulaklığın konforundan bahsetmek istiyorum. Razer kulaklıklar ile ilgili en sevdiğim şey, kulaklıklardaki pedlerin inanılmaz bir yumuşaklık ve rahatlıkta gelmesiydi. Tiamat 2.2 V2'de aynı kalitede ve rahatlıkta pedler kullanılmış. Ancak kulaklarınızı örten bu pedlerde bir problem olmasa da, kulaklığın baş tarafındaki mesafe oldukça küçük ve dar. Başı büyük olan kullanıcılar Tiamat 2.2 V2'yi kullanırken ciddi anlamda zorlanabilir. Şahsen ben bu konuda çok rahatsız oldum ve kulaklığı uzun süre kullanamadım. Ergonomik açıdan burada bazı problemler var gibi gözüküyor.

Ergonomi ve tasarımı bir kenara koyduktan sonra bir kulaklık için en önemli yere gelelim. Ses kalitesine. Öncelikle Tiamat 2.2 V2'yi diğer kulaklıklardan ayıran bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Standart stereo kulaklıklar her bir kulak için ayrı birer adet sürücü ile gelirken, Tiamat 2.2 V2 her kulakta 2 adet sürücüye sahip. Her biri 50 mm boyutunda olan bu sürücülerden biri sesi taşımakla görevli iken diğer subwoofer görevi görerek bass'ları geliştiriyor.

Razer Tiamat 2.2 V2 özellikleri

Şimdi öncelikle ses zevkinin de kişiye göre oldukça farklılaştığını belirtelim. Ancak kişisel olarak daha çok net ve keskin seslere önem veren biri olarak yorumlarımı belirtebilirim. Tiamat 2.2 V2'de özellikle müziklerde vokal sesler, bass'lara kıyasla daha düşük kalmış. Ancak kulakların bassları oldukça tok ve yoğun olmuş. Çift sürücü sayesinde bu yoğunluk özellikle bass'lı müzikler dinlerken kulaklarınızın pasını siliyor diyebilirim. Mid'ler ise gerekli doygunluğa sahip, herhangi bir sorun yok.

Razer Tiamat 2.2 V2
Kulaklığın ses kalitesi Razer'dan beklediğimiz şekilde doyurucu. Oyunlar ile yaptığım testlerde, özellikle Battlefield 1 gibi ses kalitesinin çok başarılı olduğu yapımlarda bass'lar gerçekten beni memnun etmeyi başardı. Sanal 7+1 desteği ise tabii ki gerçek surround hissiyatını tam olarak veremiyor olsa da yeterli seviyede. Kulaklık oyun oynamak için başarılı diyebiliriz.

Uzun lafın kısası Razer Tiamat 2.2 V2, yapısal ve ses kalitesi olarak beklentilerimi karşılamayı başardı. Ancak ergonomik olarak aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Eğer hem oyun hem de multimedya için kulaklık arayaşındaysanız, Tiamat 2.2 V2'ye bir bakmanızda fayda var. Ancak ergonomik olarak emin olmak için kulaklığı satın almadan önce denemenizi öneriyorum. 


TEKNİK ÖZELLİKLER

Çoklu platform uyumluluğu

4 x 50 mm sürücüler

Katlanabilir tek yönlü mikrofon

Ses denetimi

3.5 mm kombo jak

Kulaklıklar

Sürücüler: 4 x 50 mm'lik neodimyum mıknatıslı titanyum kaplamalı diyafram

Frekans aralığı: 20 - 20 kHz

Özdirenç: ön 32 Ohm, arka 16 Ohm

Maksimum giriş gücü: 50 mW

Kablo uzunluğu: 1.3 metre ve 2 metrelik mikrofon ayırıcı adaptör kablosu

Mikrofon

Frekans aralığı: 100 - 10 kHz

Hassasiyet @ 1 kHz: -38 dB ± 3 dB

Sinyal gürültü oranı: >58 dB

Mikrofon tipi: ECM

Ses alma düzeni: Tek yönlü 

Ses Denetimi

Analog ses tekerleği

Mikrofon ses düğmesi

Ses Kullanımı

3.5 mm ses jakına sahip  cihazlar

Ses + mikrofon kullanımı: 3.5 mm ses + mikrofon kombo jakına sahip cihazlar

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 14:15
bazı yorumlarda ses kartı olmayan bilgisayarlarda sesinde sorunlar çıkyor diye yazılmış doğru mu usb ses kartı sorunu çözer mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Tiamat 2.2 V2
İlginizi Çekebilir