Razer Wildcat

Furkan Sakoğlu 1.09.2016 - 13:27
Gamepad'lerin kralı...
Konsolların oyun keyfi her daim oyuncuların konforuna odaklanmıştır. Yattığınız yerden elinizde Gamepad'iniz ile rahatça oyun oynamanıza olanak sağlayan Gamepad'ler, oyunlardaki performansınıza da direkt olarak etki eden sonuçlar doğuruyor. Gamepad tarafında tüm oyuncuların kabul ettiği Xbox kumandalarının ergonomik yapısı ve kullanım rahatlığı, Microsoft'un elindeki en büyük kozlardan biri. Ancak Razer öyle bir Gamepad hazırladı ki, hali hazırda başarılı olan Xbox One gamepad'ini adeta nirvanaya ulaştırdı. Razer'ın yeni gamepad'i Wildcat, hiç şüphesiz belirtebileceğimiz şekilde kullandığımız en başarılı Gamepad olarak karşımıza çıkıyor.

Razer Wildcat
Xbox One ve PC platformlarında kullanılabilen Razer Wildcat, ilk olarak özelleştirilebilir yapısı ile öne çıkan bir cihaz. E-Spor severler tarafından ilgi ile karşılanan Razer Wildcat, öylesine rahat bir ergonomi sunuyor ki, benim gibi Klavye+Fare aşığı bir oyuncuyu bile kendisine hayran bıraktırdı. Özellikle Xbox One kumandasının en büyük eleştiri noktası olan RB+LB tuşlarını, RT+LT tuşlarının hemen yanına alternatif tuşlar ekleyerek yerleştiren Razer, bu sayede Xbox One kumandasının en büyük dezavantajını da ortadan kaldırmış oldu. Özellikle FIFA, PES gibi yapımlar oynanırken, bu alternatif RB+LB tuşları inanılmaz bir ergonomi sağlıyor. Hani olurda Razer Wildcat'i satın almadan önce deneme şansına erişirseniz, eliniz ister istemez cebinize gidecektir.

Bunlar ile birlikte RT+LT tuşları için de kumandanın alt kısmına alternatif tuşlar ekleyen Razer, RT+LT tuşlarından memnun olmayan oyuncuların gönlünü almayı başarıyor. Üstelik kumandanın altındaki alternatif RT+LT tuşları da, kutudan çıkan ekstra tetikler ile özelleştirilebiliyor.

Razer Wildcat
Tutuş hissiyatı ve malzeme kalitesi konusunda da sınırları zorlayan Razer, özellikle XYBA tuşlarının tıklama hissiyatı ile kendisine aşık edecek bir cihaz. Joystick'lerin de inanılmaz yumuşak ve hassas hareket ettiği Wildcat, bu sayede hassas hareketler yapmanız gereken durumlarda akıcı ve kaygan bir deneyim sunuyor. 2 haftalık testlerimin ardından joystick'lerde en ufak bir sertleşmenin olmaması da yine takdirimizi kazanan bir durum.

Kutu içerisinden çıkan özel yumuşak kaplamalar sayesinde Joystick'lerin tutuşunu da sağlamlaştıran Razer, parmağınızın kaymasını önleyerek istenmeyen hareketlerin de önüne geçmiş oluyor. Ayrıca joystick'leri kaplamak için kullanılan pedler ile aynı maddeden yapılan büyük bir kaplama, Wildcat'i tuttuğunuz yerlere de yapıştırılabiliyor ve bu sayede hem elleriniz titremiyor, hem de yorulmuyorsunuz.

Razer Wildcat
Kendi üzerindeki kulaklık çıkışı ve özel butonlar sayesinde sesli iletişimde de işleri kolaylaştıran Razer Wildcat, sizleri hiç menüyle uğraştırmadan mikrofonu kapatım açmanıza izin veriyor. Ancak bu tuşların PC platformunda ne yazık ki çalışmadığını da belirtelim.

Razer Wildcat'in en büyük dezavantajı ise kuşkusuz kablolu bir yapıda sunulması. Her ne kadar Razer, Wildcat'i profesyonel oyuncular için tasarladığını ve kablosuz veri transferinin kusursuz olmadığı için kablo yolunu seçtiğini belirtmiş olsa da, kablosuz olarak çalışma opsiyonu sunması da standart kullanıcılar için ilgi çekici bir durum olurdu. Ancak yine de Razer Wildcat'in kablosunun çok sağlam ve uzun olduğunu belirtelim. Ayrıca bağlantı kablosu istenildiği takdirde yerinden çıkarılabiliyor. Bu sayede Gamepad'i taşımak kolaylaşıyor.

Razer Wildcat
Uzun lafın kısası Razer Wildcat, Xbox One platformunda profesyonul bir şekilde oyun oynayan kullanıcılar için adeta hayran olunacak kadar başarılı bir seçenek. PC platformunda ise profesyonel oyuncuların klavye+fare ikilsinden kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyoruz. Ancak yine de Fifa, Street Fighter gibi klavye ile oynanamayacak yapımlar için Razer Wildcat imdadınıza yetişecek bir cihaz. Eğer siz de Xbox One'ın kendi kumandasını yetersiz buluyorsanız, Razer Wildcat'e göz atmanızda fayda var.

Razer Wildcat
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2016 17:05
Muhteşem bir cihaz olmuş ya, kesinlikle almayı düşünüyorum..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 16:13
sevgili ps4 cüler xbox kolunun daha iyi olduğunu artık kabul edin, dünya kabul ediyor çünki
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 19:19
Xbox kolunun DS4den daha iyi olduğunu zaten kabul ediyoruz ama siz PS4ün Xbox'dan daha iyi olduğunu kabul edemiyorsunuz(dünya kabul ediyor) :D
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 12:42
kesinlikle xbox kolu daha iyi
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 17:15
Ben kabul ediyorum. Siz de PS4 ün xbox tan daha iyi olduğunu kabul edin artık. Dünya kabul ediyor çünki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 11:46
Selamlar. Bende ps4 de var XboxOne da. PS4 u exclusive oyunlari icin oynuyorum. Xboxu multiplayer oyunlar icin oynuyorum ve xbox oyunlari cok daha ucuz. Joystick meselesine gelince; Kesinlikle xboxone cok daha iyi.Kolu oynattiginizda tikirdamiyor. Daha agir. Daha kaliteli malzeme.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 09:16
600 tl ye alınacağına, logitech f710 (120tl) tavsiye edilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 05:03
Alet çok orijinali ama bu tarz ürünler yıllardır xbox ve pc uyarlamalı olarak var farkı ne anlamadım her zaman orijinali daha iyidir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Razer Wildcat
İlginizi Çekebilir