RDR 2'nin yapay zekası, GTA 5'e göre ne kadar geliştirildi?

Furkan Güler 25.10.2018 - 10:57
Bu kadar detay arasında kaybolmamak mümkün mü?

Bu senenin en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan Red Dead Redemption 2'nin çıkmasın artık saatler kaldı. Rockstar Games'in en büyük çaplı projesi olan Red Dead Redemption 2, sahip olduğu detaylı açık dünyası ve mekanikleri sayesinde oyuncuları saatlerce ekran başına kilitleyecek.

Red Dead Redemption 2'nin yapay zekası nasıl olacak?

Şimdi ise Rocktar Games geliştiricileri, merakla beklenen oyunun yapay zekasından bahsetti. GTA 5'te ortaya koyulan yapay zekaya göre gelişim gösteren yeni oyundaki sistemin çoğunlukla yeni nesil konsolların gücünden yararlandığı belirtiliyor. GTA 5'in yapay zekasının çok kompleks bir yapıda olduğu belirten geliştiriciler, bunu değiştirmek yerine üzerine bir şeyler koymak istediklerini açıkladı. Red Dead Redemption serisinin, GTA serisinden daha yavaş bir oynanışa sahip olduğunu belirten geliştiriciler, GTA şehirlerinin kalabalık olduğundan detayların karmaşada kaybolduğunu söylüyorlar. Ancak Red Dead Redemption serisi daha boş şehirlere ev sahipliği yaptığından, bu detayların daha fazla gün yüzüne çıkacağı belirtildi.

26 Ekim tarihinde piyasaya çıkacak olan yapım, sadece PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında oynanabilecek. Bakalım oyunun satışları nasıl olacak?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 29.10.2018 21:23
RDR 2 ile yatıp kalkıyorum. Oyun beni hala büyülemeye devam ediyor. Şuanda tek eleştirebileceğim nokta, etraftaki canlı ve insan sayısının azlığı rahatsız etti ama bu hem mekaniksel olarak hemde teknik olarak gerektiği için yapmışlar. Çünkü bu kadar etkileşimli bir dünyada kalabalık doğallığı bozardı Frame düşüşü de olurmuş. Oyun 100/99.9 puan benim gözümde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2018 22:03
Tm ps4 cıkınca haber ver bana
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 25.10.2018 17:45
"yeni nesil konsolların gücünden yararlandığı belirtiliyor." yazısı bence yorum olmuş. "Gta'da detayların karmaşada kaybolduğu ancak rdr de boş şehirlerden ötürü detayların daha belirgin olacağı" kısmı ise gerçekler gibi duruyor. Zira ne yeni nesili. Gta 5 gibi bu da sonuçta eski, ps4 te çalışmayacak mı? E ps4 ün gücü de ortada. Yok dinamik hd, yok 30 fps. Günümüz için güçsüz bir cihaz. Neyin yeni gücünden faydalanılmış?
Kalan Karakter: 300 Gönder
RDR 2'nin yapay zekası, GTA 5'e göre ne kadar gelişti?
İlginizi Çekebilir