1/3

Real Racing 3 (iOS)

Ender Öztürk 18.02.2013 - 10:10
Electronic Arts'dan parmakalrınız arasından kaçacak bir hediye
Platformlar iOS
Real Racing 3 (iOS)
  • Yapımcı - Yayıncı Firemonkeys - Electronic Arts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Platform,Yarış
Merlin Puanı 93
Artılar -TSM sistemi çok güzel. Daha çok para kazanıp araç alabilmek için elinizden düşürmüyorsunuz. Yarış sayısı ve araçlar çeşitliliği çok fazla. Ücretsiz olması da cabası.
Eksiler -Uygulama içi satın alma seçeneklerinin fiyatları çok yüksek. Para biriktirmek çok zaman alıyor
Real Racing uzun bir sürenin ardından muhteşem bir geri dönüş yaptı. EA bunun sinyallerini NFS: Most Wanted ile vermişti aslında. Oyuncuların mobil oyunlarda en çok yarış oyunlarından zevk aldığı şüphesiz. Real Racing 3 bu zevki; grafikleri, sesleri, gerçekçi kontrolleri, lisanslı araçları, TSM sistemi ile ikiye katlıyor.

RR3 ile TSM’nin nimetlerinden yararlanmaya başlıyoruz. Milyonları bulan kullanıcıların oluşturduğu bu sistemde yapay zekâ yerine gerçek oyuncular ile yarışıyoruz. Hem de online olmadan (lakin en az 1 kere online olarak oyuna giriş yapmak gerekiyor). Yarış içi hareketlerimiz ve derecelerimiz oyunun sunucularına gönderiliyor. Bu veriler oyuna girerken internet bağlantınız varsa otomatik indiriliyor. Muhtemelen artık EA oyun içi güncellemeleri de bu yöntemle bize sunacak. Bu sayede güncelleme geldiğinde 700 MB aşan verileri tekrar indirmemize gerek kalmayacak.

Real Racing 3 (iOS)
Araç ve çevre modellemeleri o kadar güzel yapılmış ki PS2’deki birçok yarış oyunundan daha sağlam grafiklere sahip. Aracımızla süratle giderken kontrolden çıkıp bir yere tosladığımız zaman aracımızda parçalanmalar meydana geliyor. Ben çarpa çarpa giderim arkadaş ne olacak demeyelim, çünkü yarış sonrası aracımızı tamir etmemiz gerekiyor. Hasar sadece dış görünüşte meydana gelmiyor. Aracımızın yağı, motoru, fren balataları, süspansiyonları, lastikleri de belli bir yarıştan sonra deforme oluyor. Ekstradan bir de bunları tamir ettiriyoruz. Aracımız tamir edilirken malesef o aracı kullanamıyoruz. Bir süre beklememiz gerekiyor. Gerçek bir sürüş keyfini yaşattığı oyunun isminden belli zaten.