1/4

Red Alert 2

İzzet Berkay Karamanderesi 3.06.2010 - 12:31
Oyun hakkında bilmek istediğiniz pekçok konuyu burada bulacaksınız.
Başlamadan Önce
Başka bir rehberle tekrar huzurlarınızdayım arkadaşlar.. Hiç kimse dibini kaldırıp hangi oyunun rehberini istediği yönünde mail atmadığı için Red Alert 2’nin rehberini hazırlamayı kendi kendime vazife edindim. İşbu rehber, strateji oyunlarında “ace” rütbesinde olmadığınız varsayılarak hazırlandı ve oyun 1.02 versiyonunda, medium zorluk seviyesinde oynandı. Eğer “ben şahane oyuncuyum, tüm stratejileri havada karada ikiye katlarım” gibi bir iddianız varsa başka bir sayfaya geçmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, hem boşuna vakit kaybetmez hem de “o görev öyle mi açıklanır, bak ben yazayım da gör” şeklinde takriben 20 word sayfası tutan mailler gönderme zahmetine girmemiş olursunuz..

Yeni başlayanlar, toplanın etrafıma.. Bu bir strateji oyunu ve adım adım bir çözüm yazmak söz konusu değil, ben o görev için kullandığım stratejiyi anlatacağım, ister onu aynen kullanır ister sadece bir fikir edinmek için bakarsınız. Daha iyi bir fikriniz olduğuna inanıyorsanız, uygulamaktan çekinmeyin. Neticede bu bir adventure değil ve çözüme göre oynamazsanız görevi başaramazsınız gibi bir şey de yok..

Tüm C&C oyunları aynı prensibe dayanır: İyiler her zaman için karada güçsüz, havada rakipsizdir ve kötüler de her zaman için karada güçlü havada zayıftır.. Red Alert 2’de de böyle. Açıkçası Rusları oynuyorsanız ne kadar “yeni başlayan” olursanız olun, kaybetmeniz imkansız gibi bir şey. Red Alert 2 çok zor bir oyun da değil, o yüzden bu türe alışmak için mükemmel bir oyun olduğu kanaatindeyim. Kendi başınıza ilerlemeye çalışın, zorlanıyorsanız rehbere bakın ve şahane ara demoların keyfini çıkarın.. İşte başlıyoruz. Birimler ve Araçlar AMERİKA

G.I. Standart piyadeniz. Üzerine çift tıklarsanız siper alıyor ve bu durumdayken atış gücü ve dayanıklılığı artıyor. Çatışma sonrası sağ kalanlar rütbe kazanıyor ve daha da “gelişiyor”. Ne kadar gelişiyor derseniz, “üç şeritli” olanlara saldırmadan önce iyi düşünün derim! Böyle bir birim, siper almış durumdayken bir Rhino Tankını kahvaltı niyetine yiyebiliyor, üstelik kendini iyileştirme gücü de var. “Üç şeritli” her birimin kendini iyileştirme yeteneği var zaten. G.I.'lar oyundaki en güçlü anti tank ünitelerinden. Ancak doğru kullanılmaları gerekiyor. G.I.' larınızı sniper’lardan koruyun! IFV ile birleştirmeyin! Yüksek yerlere veya ağaçlık alanların içine saklayın. 10-15 doğru yerleştirilmiş G.I. ve 2 IFV'ye bindirilmiş Crono Legioner sizi bütün saldırılardan korur. (Hava saldırıları hariç, V3'ler de menzillerinden dolayı hava saldırısına giriyor!)

Rocketeer Sırtına jet motoru takılmış piyade. Bunları sadece üssünden uzaklaşmış war miner avlamak için kullanmanızı öneriyorum, eğer yakınlarda flak cannon varsa üretme zahmetine girmeyin çünkü anında ölüyorlar. Atış güçleri çok düşük ancak iki araç (flak trak ve flak cannon) ve bir birim (flak trooper) dışında düşmanları yok. Dediğim gibi, üsten uzaklaşmış piyade ve araç avlamak için kullanın bunları ama çok etkili olmalarını da beklemeyin. Tiberian Sun oynayanlar Jump Jet rush olayını bilirler. Aynı taktik Red Alert 2'de de geçerli. O yüzden erken gelen 10-15 Jump Jet sonunuz olabilir. Oyunun başında gerekli yerlere Missile Turret’ları dikmeyi unutmayın.

Spy Adı üstünde, casus! Daha çok multiplayer’da kullanılabilecek bir birim, sizin birimlerinizden biri gibi görünüyorlar ve onları tespit edebilen tek güç attack dog’lar. (Engineer’lar da aynı görevi görüyor. Dedector denilen bu özellik, düşman spy' larını görmeye yarar. Kendi üssünüzde engineer'ınız varsa köpekler gibi onları tespit eder ama engineer saldırmaz; onun yerine yakındaki piyade ve tanklar saldırır. Aynı şekilde attack drone adı verilen Rus terör ünitesi de spyları tespit etmeye tank ve piyade yok etmeye yarar.) İşlevleri ne derseniz, bunlardan birini düşman binalarına sokabilirseniz özel bazı birimler üretebiliyorsunuz, ancak en kullanışlı tarafları power plant’lere girdiklerinde gücü bir süreliğine kesmeleri ve bu süre boyunca üssün savunmasının düşmesi. Üretim yapmak ve örneğin prism tower’ları çalıştırmak için enerjiye ihtiyaç duyarsınız, spy bu enerjinizi çalıyor işte. Sıkı bir saldırı öncesi kullanılırsa çok etkili olabilecek bir birim, ama ancak multiplayer’da. Single player için üretme zahmetine girmeyin, multiplayer’da ise fırsat bulursanız kullanın, ne olur ne olmaz diye kendi power plant’lerinizin etrafına da birkaç dog yerleştirin. En etkili saldırısı barracks, war factory ve tech center'a sokulmasıdır. Standart olarak barracks'a sokulduğunda bütün saldırı piyade birimleriniz (veteran) olarak üretilmeye başlar. War factory'e sokarsanız bütün tank türü saldırı üniteleriniz, Kirovlar ve Nighthawk Transport'lar aynı şekilde veteran olarak üretilirler. Soviet Tech Center'a soktuğunuzda ise secret unit Prism Commando Yuri sizin olur. Barracks’taki icon'u aktif hale geçer. Fiyatı $1000'dır. Düşman ünitelerini aynen Yuri gibi çalmaya yarar. Ally Tech Center'ına sokarsanız Crono Commando Seal sizin olur. Single Play'deki Seal'ların karadaki özelliklerine sahip olan bu ünitenin fiyatı $2000. Neden bu kadar değerli derseniz; aynen Crono Legioner gibi kendi kendini ışınlama yeteneğine sahip. Seal'ların özel MP5'ini kullanıyor ve bina yok etmek için bire bir. IFV'ye konduğunda ise aynen Seal özelliği gibi Elite Marine etkisi yaparak çok güçlü ateş gücü sağlıyor. Düşman Rafinery'sine girdiğinde ise credit’leri çalıyor..

Attack Dog Piyade katili. Tek başına üç dört piyadeyi ham yapabiliyor. C&C serilerinde, piyadeye karşı en etkili güç yine piyadedir, yani adamın üstüne son teknoloji otuz tane füze yağdırsanız veya on tankla birden ateş etseniz ölmez de, başka bir piyadeyi kullanırsanız ölür. İşte attack dog piyadeye karşı piyade kullanmanızı gereksiz kılıyor, düşman üssünü dağıtmaya gittiğinizde yanınıza boşuna piyade almayın, iki üç tane attack dog yeterli.