Red Dead Online modlanmış KKK karakterlerini kaldırıyor

Alparslan Gürlek 17.06.2020 - 12:29
Red Dead Online için bazı mod geliştiricilerinin oyuna KKK klanı karakterleri eklemesi üzerine topluluktan ırkçılık şikayetleri geldi. Rockstar hızlıca müdahale etti.

Bir süredir mod geliştiricileri Rockstar Games tarafından geliştirilen Red Dead Redemption 2 için bir açıktan faydalanıyordu. Bu açık sayesinde yalnızca çevrimdışı tek oyunculu oyun modlarında görülebilen KKK(Ku Klux Klanı) üyesi karakterleri çevrimiçi oyun modlarında da kullanabiliyorlardı. Rockstar Games, bu açığı kapattı.

Red Dead Online içerisinde yaşanan ırkçılık olayları yüzünden modlanmış KKK karakterleri kaldırıldı

Polygon'un bildirdiği gibi, Red Dead Online oyuncuları birkaç gündür bu durumdan şikayet ediyorlardı ve Klan üyelerinin çevrimiçi maçlarda NPC olarak ortaya çıktığı sayısız örnek sunarak, inanılmaz derecede ırkçı sohbet ekranı görüntüleri paylaştılar.

Red Dead Online modlanmış KKK karakterlerini kaldırıyor

Oyun içinde çevrimdışı tek oyunculu modunda karşılaşabileceğiniz bu KKK klanı üyesi karakterler bir takım mod geliştiricileri tarafından, oyunun açığı kullanılarak çevrimiçi oyun modlarında kullanılabiliyordu. Siyah insanlar için oldukça rahatsız edici diyalog mesajları ile çevrimiçi oyun modlarına eklenen bu karakterler kısa süre içinde oyuncuların tepkisini çekti.

Red Dead Online Topluluğu için oyuncular tarafından oluşturulmuş sosyal medya hesaplarında bu konuyla ilgili bir tweet paylaşılmıştı. Bu gönderinin üzerine Rockstar Games tarafından herhangi bir açıklama yapılmadan, sessiz bir şekilde bu açık kapatıldı. Kötü niyetli bu mod geliştiricilerinin oyuna KKK klanı üyesi karakterlerin eklenmesi engellendi. 

Red Dead Online modlanmış KKK karakterlerini kaldırıyor

Her ne kadar bu olay için sorun çözülmüş olsa da, daha garip durumlar varlığını sürdürmekte. Oyun içerisinde bir takım hileciler tarafından oyunun açıkları kullanılarak, çeşitli karakter modelleri çevrimiçi oyun modlarında kullanılmakta. Hatta bir oyuncu, çift başlı bir iskelet modeli kullanan bir oyuncuyla kavga ederken yaşadığı anların görüntüsünü kaydetmeyi başarmış 


Bunlar için oyunun bir eksikliği demek yanlış olur, fakat giderilmesi gereken hatalar olduğu bütün üryanlığıyla ortada. Oyunu normal bir şekilde oynamak isteyen oyuncuların oyun deneyimi, maalesef böyle kötü niyetli mod geliştiricileri tarafından mahvedilmekte. Rockstar Games, özellikle GTA 5'ten sonra oyuncuların asıl olarak çok oyunculu modları kullanmasını desteklercesine çok oyunculu oyun modları barındıran oyunları güncellemeye devam ediyor. Rapor edilen bu ve bunun gibi hatalar ise mümkün olan en hızlı şekilde, hatta bazen bir duyuru dahi yapılmadan oyundan kaldırılıyor. Bu çeşit ırkçı saldırıların daha fazla oyuncuları rahatsız etmemesi dileğiyle...

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2020 15:34
RDR2 online çoktan öldü azalan oyuncu sayısını geçin hacker kaynıyor. Solo kısmı güncellemeler ile içine edildi birçok bug var ve hala düzeltilmiyor. Ama iş SJW gelince hemen el atalım ha oluyor. RS son dönemde sıçtı batırdı GTA5 PS6'ya bile getirir bu utanmazlar.
Bilgekhan
Bilgekhan 18.06.2020 17:53
Hackerlar çok sıkıntı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2020 15:51
E olma sebepleri bu değil mi? Baştan eklemeyeceklerdi :) Hele ki şu dönemde.. SJW ve Black lives matter'ın zirve yaptığı dönem :D
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2020 22:29
Zaten baştan eklememeleri gerekiyordu!
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2020 17:36
Oyun 2018'de çıktı sanki şimdi çıkmış gibi konuşuyorsun ayrıca single modda o karakterlerin npc olması başka şey online modda oyuncu olması başka, buradaki yanlış gerçek oyuncuların o karakterleri canlandırması.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Online modlanmış KKK karakterlerini kaldırıyor
İlginizi Çekebilir