Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışması geliyor

Alparslan Gürlek 30.10.2020 - 00:01
Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışmaları bu sefer farklı bir ekip tarafından yeniden başladı. İlk bölümün gösterildiği test videosu haberimizde.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışmaları yeniden başlıyor. Bu sefer farklı bir ekip tarafından ele alınan proje için ilk video yayınlandı. Yamanın ilk bölümü kapsayan kısmı için yapılan gösterimde oyunun Türkçe diline çevirilmiş kısımlarına değiniliyor. Ayrıca yamanın nasıl yapılacağına ve ekibin Discord sunucusuna da ulaşmanız mümkün.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama yeniden yolda

Rockstar Games tarafından geliştirilen Red Dead Redemption 2 için Türkçe yama konusu bildiğiniz gibi oldukça karmaşık bir hal almıştı. Take Two oyunları için Türkçe yama çalışmalarını engellediği bildirisini resmi olarak olmasa da bir şekilde yaptıktan sonra oyuncular bu duruma oldukça öfkelenmişti. Bugün yeniden Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışmalarının başladığını işaret eden ve ilk bölümden kesitler gösteren bir video yayınlandı.

Üçüncü parti bir yazılımla yapıldığını gördüğümüz Türkçe yama diğerlerinden oldukça farklı çalışıyor. Bir program vasıtasıyla oyunun ana dosyalarını tamamen değiştirmeden Türkçe altyazıyı ekranınızın bir kısmına iliştirebiliyorsunuz. Aslında dizi ve filmlerde gördüğümüz altyazı çalışmalarının farklı bir örneği olarak adlandırabileceğimiz güzel bir yöntem olmuş. Take Two'nun bu konu ile ilgili ne yapacağını henüz bilmesek de oyunun Türkçe yaması için birilerinin emek harcadığını görmenin güzel olduğunu söylemeliyim.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışması geliyor

Videoda bahsedildiği gibi aslında bu yamanın birkaç küçük problemi de var. Diyalog geçişlerinde başta yazan isimlere odaklanırken oyunun akışını kaçırabilmemiz mümkün. Yamanın çevirilerinde de bazı hatalar göze çarpıyor. Umarız ki son sürüme gelindiğinde bunlar aşılmış olur, özellikle kültürel deyişlerin kullanıldığı cümlelerde anlam kaymaları yaşanmış ve argo kelimelerin çevirisi orijinal dilindeki hissiyatı yansıtamıyor. Fakat bunları konuşmak için henüz çok erken değil mi? Peki siz Take Two'nun bu yama çalışmasına bir şekilde müdahale edeceğini düşünüyor musunuz? Çalışmayı bırakan mod ekiplerinin ardından Türk oyuncusu tarafından sevilmeyen bir firma olmayı başaran Take Two umarız ki yamayı geliştiren arkadaşlarımızın önüne taş koymaz.

Ekibin Discord sunucusuna ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Yamanın sürümlerini ve geliştirme sürecini takip etmek istiyorsanız akış orada gerçekleşiyor. Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Güncelleme: Geçtiğimiz yılın sonlarında, bu yamaya ek olarak yeni bir Türkçe yama daha yayınlandı. Kurulumuna ve yama hakkında bilgilere aşağıda yer verdik.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama kurulumu

Red Dead Redemption 2'deki bütün görevleri kapsayan bu yeni yama daha öncekinden oldukça iyi. Daha önce altyazı şeklinde oyunu yerelleştiren yamalarla da karşılaşmıştık. Burada %100 Türkçeleşmiş bir RDR2 deneyimi sizi bekliyor.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama hali hazırda NexusMods üzerinde yayınlanmış durumda. Charlesherman tarafından yayınlanan bu yeni yama oyunu tamamen Türkçeleştiriyor ve dil bariyerine takılan oyuncularımız için güzel bir çözüm sunuyor. Söz konusu yamayı yükleme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek tamamlayabilirsiniz. Tabi bu modun da bazı kusurları var ve bütün bunlardan da kurulum işlemini bitirdikten sonra bahsedeceğiz. Bu kusurlar oyun deneyiminizi tamamen mahvedecek türden olmadığı için indirme ve kurma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışması geliyor

 

5 adımda Türkçe yama kurulumu

  • NexusMods sayfasından dosyayı indirin (Buraya tıklayabilirsiniz)
  • İndirdiğiniz RAR dosyasını açın
  • İçindekileri oyunun kurulu olduğu klasöre taşıyın
  • RDR2_TR.exe dosyası göreceksiniz, bunu çalıştırın
  • Karşınıza çıkan iletideki "Tamam" butonuna basın
  • Kurulum tamamlandı, iyi oyunlar!

Yamanın kurulum işlemi bu kadardı. Ancak oyuna girdiğinizde bazı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Sonuçta bunun bir üçüncü parti yazılımı olduğunu unutmayın.

Yorumlar 114
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 00:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2023 02:06
Dediklerinizi aynen yaptim, oyuna girdim fakat alt yazi halen ingilizce. Yardimci olabilirmisiniz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2020 10:57
ps4 oluyor yama
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2023 08:42
Nasıl oluyor psye?
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2020 18:53
Linki falan var mi acaba. Nasil yapıcaz ps4e
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2020 21:09
1440 a 900 ekranım var ama yamada öyle seçenek yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2020 11:16
tahmini bir süre varmı en erken yada en geç şu tarihte çıkacak diye ?
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2020 21:55
Kardeşim yama nexusmod sitesinde var rdr2-tr olarak arat çıkıyor yanlış bilmiyorsam ve sana önerim bence kullanma güzel değil 30 kasımı bekle eğer o zaman %100 türkçe yama yapılabilecek tool çıkarsa ve yapacak biri olursa sabret çıktığı zaman kullanırsın iyi oyunlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2020 09:37
o drm avukatları burdamı ? crack saolsun size böyle bi lutuf geliyor mutlu olun
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2020 21:53
Buradayım merak etmeyin gerekeni yapacağız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışması geliyor
İlginizi Çekebilir