Red Dead Redemption 2'nin Japonya sürümü sansüre yenik düştü

Ahmet Özçilingir 5.11.2018 - 14:12
Kan, cinsellik, vahşet gibi unsurlar hafifletilmiş

Red Dead Redemption 2'nin Japonya'da yayınlanan sürümünde sansür uygulandığı ortaya çıktı. Oyunda yer alan bazı şiddet içerikli sahneler ve oynanış mekaniklerinin oyunun Japonya için yayınlanan sürümünde biraz daha yumuşatıldığı görüldü. Censored Gaming adlı Youtube kanalı, Red Dead Redemption 2'nin Japonya sürümüne uygulanan sansürü, karşılaştırmalı olarak gözler önüne serdiği bir video hazırladı. Red Dead Redemption 2 Japonya'da nasıl değişti adlı videoyu aşaüıdaki oynatıcı üzerinden izleyebilirsiniz. 

Red Dead Redemption 2'nin Japonya'da yayınlanan sürümüne sansür uygulandığı ortaya çıktı

Bazı oyunlarda ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye değişen içerik farklılıkları olabiliyor. Yerel mevzuatlara uyum sağlamak için yapılan bu tarz sansürlere son olarak Rainbow Six Siege'in Çin sürümünde rastlamıştık. Geçtiğimiz ay ise, Assassin's Creed: Odyssey'in Arap bölgesine çıkan sürümünde bir sansürle karşılaşmıştık. Oyunda yer alan Zeus heykelinin "mahrem" bölgeleri incir yaprağı ile kapatılmıştı. Bir sansür haberi de Red Dead Redemption 2'nin Japonya sürümünden geldi. Oyunda yer alan bazı sahneler ve ölen yapay zekaların vücutlarının parçalanması, iç organlarının görünmesi gibi dinamiklerin oyunun Japonya sürümünde değişikliğe uğradığı görüldü.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2018 05:00
Jav sektörünün ve her türlü cinsel içerikli hentai oyun akımının baş ülkesi çok ilginç..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2018 19:15
Zaten yaş sınırlaması belli olan oyuna neden sansür gelirki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2018 14:26
Abi gerçekten anlamıyorum ya.. Genel olarak saygılı bir toplum ok de bu cinsel videoların asia versiyonunun bi adı var ya o nereden çıkma? Çinden mi? Ne sapkın şeyleri de var bilinç altlarında.. RDR2 deki şiddet mi sansür yiyor onu anlamıyorum gerçekten..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Redemption 2'nin Japonya sürümü sansüre yenik düştü
İlginizi Çekebilir