Redfall tek oyunculu modda bile internet gerektirecek

Murat Oktay 2.02.2023 - 12:39
Bethesda yaptığı açıklama ile oyunu tek başına oynasanız bile internet bağlantısına ihtiyacınız olacağını söyledi.

Bir oyunu sadece hikaye modu için aldığınızda dahi internet bağlantısı gerktiriyor olması garip gelebilir. Oyun cihazlarımız her zaman internete bağlı olsa da böyle yapımlar için kotamızdan harcıyor olmak kimi zaman sinir bozucu olabiliyor.

Redfall'u internetsiz oynamak mümkün olmayacak

Bethesda, güncellenen Redfall SSS'sinde "Tek oyunculu ve kooperatif için kalıcı bir çevrimiçi bağlantı gereklidir" yazarak oyunun her zaman internet bağlantısı gerektireceğini açıkladı. İnternet erişimi her zaman mümkün olamıyor. Kimi zaman kotalı internet, kimi zaman da bulunulan bölgedeki yetersiz internet seviyesi bu oyunun önündeki en büyük engel gibi görünüyor.

Redfall'u internetsiz oynamak mümkün olmayacak

Firma oyunu erişimi sadece interneti mecbur kılması ile zorlaştırmıyor. Oyunu Xbox profilinize bağlanmak isterseniz de Bethesda.net hesabına ihtiyacınız olacak. Microsoft firmayı satın almış olsa da entegrasyonu henüz tam kuramamış gibi.

Ayrıca bu durum başka bir sorunu da beraberinde getiriyor. Satın aldığınız oyunun sunucuların her daim açık olmasını gerektiriyor. Kimi oyuncular üzerinden uzun yıllar geçtikten sonra bile aynı oyunu oynamaya devam ediyor. Gün gelip de firma yapımın fişini çekmeye karar verirse hem oyun keyfinizi elinizden almış olacak hem de para ödediğiniz yapıma ulaşımınızı engelleyecek. Ayrıca bakım, güncelleme vs gibi durumlarda da sunucunun kapanması sizin istediğiniz anda oyuna giremeyebileceğinizi de gösteriyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2023 12:53
Ya Siteyi doldurmak için uğraşıyorlar. Sanki online kalınca 100 gb yiyor kotadan, O da kota kaldıysa. Hakkaten sene 2023 hala internet bağlantısı zorunlu die haber yapıolar.

Dip not: Internete bağlanarak yazdım bu mesajı : )
Kalan Karakter: 300 Gönder
b1gb0ss_
b1gb0ss_ 2.02.2023 23:07
Küçük bir update ile bu online zorunluluğu kaldırabilirler. Yani öyle "satın aldığınız oyuna bir gün giremeyebilirsiniz" gibi bir durum söz konusu değil sayın editör.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.02.2023 15:57
2023 yılında artık bunların haber niteliği taşıması bile anlamsız. Bu oyunları almak, indirmek, güncelleme gibi işlemler için zaten internet zorunlu. Ben bundan 20 sene evvel bilgisayarımı internete bağladım ve bir tek gün bile interneti kapatma ihtiyacı duymadım. Konsollar da aynı şekilde elbette.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Redfall tek oyunculu modda bile internet gerektirecek
İlginizi Çekebilir