RedHack, Çanakkale Belediyesini hackledi

Onur Güner 20.08.2016 - 17:40
Belediyenin sms mesaj sistemi hacklendi
Devlet ve kamu sitelerine yaptığı saldırılar ile bilinen RedHack, bu sefer de Çanakkale Belediyesine ait SMS mesajlaşma sistemine sızdı.
Sosyalist düşünceyi savunan grubun bu sefer ki durağı Çanakkale Belediyesi oldu. Belediyenin vatandaşlara toplu mesaj atmak amacıyla kullandığı SMS sistemine sızan hackerlar, vatandaşlara mesaj gönderdiler.

Henüz sisteme nasıl eriştikleri bilinmeyen hackerlar, attıkları mesajda vatandaşları; ezilmeme, boyun eğmeme ve ne darbecilerin ne de diktatörlerin yanında olmama çağrısında bulundular. Bu durumun yaşanmasından hemen sonra ise belediye tarafından yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ise, belediyenin Bilgi İşlem Birimi'nin olaya müdahale etmeye ve bu tür mesajların bir daha gönderilmesini engellemeye çalıştıkları ifade edildi. Ancak belediye yetkilileri ne kadar çalışıyor olsa da sistemin güvenliği sağlanmış değil. Grubun şu anlık vatandaşlara başka ne tür mesajlar göndereceği ise bilinmiyor.

RedHack, Çanakkale Belediyesini hackledi
Vatandaşlara gönderilen mesajın tamamı ise şu şekilde;

''Ezilen, fedakar, cefakar halkımıza, günlerdir bir oyun oynanıyor. Bu oyunda ne darbecilerin, ne de diktatörlerin yanında olmak zorunda değilsin. Madem sonsuza kadar yaşamayacaksın, o vakit bir avuç zengin asalağın çıkarları için de yaşamamalısın. Bu hayat senin, bu hayat hepimizin! Kendinin farkına var, neden yaşadığını sorgula. Bunu hak etmiyorsun! Biz köle değiliz! Onlarda efendi değil! Biz Halkız ve Halklar asla boyun eğmez. #RedHack (Kızıl Hackerlar)''

Ayrıca vatandaşların korktuğu şey ise belediyenin veri tabanından özel numaralarının çalınıp çalınmadığı. Henüz bu konu hakkında resmi bir açıklama yok.
Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 04:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2016 00:29
iyi yapmışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2016 00:44
bir saniye bir saniye bundan sizene ? darbe kınaması yapmazken biz sidici bi iyin sitisiyiz demeyi biliyordunuz bu haberden sizene ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2016 13:11
Anca bu ülkeye zarar verirler zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2016 00:13
redhack yapmaz öyle şeyler.. (numara çalma vs.. verilmek istenen mesaj farklı, tabii anlayabilene !)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2016 16:19
belediye sitesine.belediyede çalışan memurlar dışında kaç kişi giriyoki la
Kalan Karakter: 300 Gönder
RedHack, Çanakkale Belediyesini hackledi
İlginizi Çekebilir