RedmiBook Pro dizüstü modeli gün yüzüne çıktı

Özgür Deveci 22.02.2021 - 22:32
RedmiBook Pro modeli, 11. nesil Intel Tiger Lake işlemci ve NVIDIA GeForce MX450 ekran kartı ile birlikte geliyor.

Çin menşeli Redmi markasının yeni dizüstü modelleri yakında tanıtılacak. 25 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek lansmana sayılı günler kala firma, cihazın tasarımını öne çıkaran bir görsel yayınlandı. Paylaşılan görsele baktığımızda, bilgisayarın ultra ince çerçevelere sahip olduğunu görüyoruz. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada "bugüne kadarki en profesyonel ekran" ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devinin daha önce yayınlandığı tanıtımlara göre RedmiBook Pro, Intel'in 11. nesil Tiger Lake H35 serisi işlemcileriyle gelecek. Intel’in 11. nesil işlemcisi, Turbo Boost teknolojisi ile 5.0 GHz çekirdek saat hızlarına kadar çıkabiliyor. İyileştirilmiş ve artırılmış saat hızlarıyla sekiz çekirdekli bu yonga sayesinde işlemci bazlı yoğun uygulamalarda ciddi performans kazanımları sağlanabiliyor. Ayrıca NVIDIA'nın GeForce MX450 mobil ekran kartından gücünü alacak dizüstü bilgisayar, 16 GB'a kadar bellek desteğinin yanı sıra NVMe SSD depolama alanı ile birlikte 2K çözünürlüklü ekrana sahip olacak.

RedmiBook Pro dizüstü modeli gün yüzüne çıktı

RedmiBook Pro dizüstü modeli gün yüzüne çıktı

Cihazın ekran kartı tarafında, hem iş hem de oyun odaklı olması açısından NVIDIA’nın GDDR5 bellekli GeForce MX450 modeli tercih edilmiş. MX450 ekran kartı, uzun pil ömrü ile performans arasındaki dengeyi sağlamak üzere Optimus teknolojisiyle birlikte çalışıyor. Fotoğraf ve video düzenlemenin yanı sıra belirli bir seviyede oyun oynamak için tasarlanan ekran kartı, selefine nazaran 2.5 kata kadar daha yüksek performans vadediyor.

Cihazın diğer özellikleri arasında Thunderbolt 4 bağlantı noktası, PD şarjı, parmak izi okuyucusu, arka aydınlatmalı klavye ve metalik gövde yapısı yer alıyor. Ayrıca, HDMI bağlantı noktasının bulunduğu cihaz, aynı zamanda tam boyutlu form faktör yapısına sahip arka aydınlatmalı klavye ile birlikte geliyor. Şirket, gelen müşteri geri bildirimlerinden sonra gelecekte piyasaya çıkacak her dizüstü bilgisayarda her zaman yerleşik kameraya yer vereceğini belirtti.

RedmiBook Pro dizüstü bilgisayarının tanıtımı 25 Şubat 2021 tarihinde yapılacak. Aynı gün amiral gemisi Redmi K40 modeli de tanıtılacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
RedmiBook Pro dizüstü modeli gün yüzüne çıktı
İlginizi Çekebilir