Renegade Ops

Hasan Uğur Nayır 17.11.2011 - 15:16
Yıkım bu kadar kolay olamaz!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Renegade Ops
  • Yapımcı - Yayıncı Avalanche Software - SEGA
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 82
Artılar Genel olarak grafikler ve fizik efektleri başarılı, müzikler ortama iyi gidiyor, başarılı kooperatif modu, rahat kontroller, durdurak bilmeyen aksiyon
Eksiler Bir iki ufak program hatası, tam bir zaman hırsızı
Just Cause serisinden tanıdığımız ve bu aralar AionGuard üstünden uğraşan Avalanche Studios, iki arada bir derede Renegade Ops’u hazırlayıp piyasaya sunmayı başardı. Yapım ilk olarak 30 Mart’ta duyurulmuştu. Klasik bir hikayeyi ele alan yapımda, üstten gösteren kamera açısı ile (Aynı eski arcade oyunlarındaki gibi) aracı kontrol ederek bolca çatışmaya giriyorsunuz. Yapımcı firma genel olarak aksiyonu o kadar iyi yedirmiş ki, konsept olarak Renegade Ops eğlenceli ve hareketli atmosferi başından sonuna kadar koruyor.

Eski dostlar aramızda

Oyun içinde hepsinin özel yeteneği ve farklı aracı bulunan 4 ana karakter var. Armand’ın aracı enerjisi bitene kadar yok edilemez kalkan oluşturuyor. Diz, elektromanyetik enerji ile çevresindeki alanda rakiplerin silahlarını etkisiz hale getiriyor. Roxy’nin hava saldırısı var. Gunner ise ismi gibi ağır makineli tüfeği kullanıyor. Diğer yandan ise Renegade Ops’un PC sürümünde Half-Life’tan tanıdığımız, oyun dünyasının en önemli kahramanlarından biri Gordon Freeman’a yer vermişler. Freeman da özel gücünde Antlion’lar çağırabiliyor. Özel güçler belli bir enerji karşılığı çalışıyor. Bu enerji barı ekranın sol alt köşesinde yer alıyor. Araçta hızlı gitmesi için turbo da var.

Renegade Ops
Her karakter seviye atlayıp, gelişiyor. Bu geliştirmeler ekstra sağlık, dayanıklılık veya ateş gücü olarak geri dönüyor. Puan toplamak ise daha fazla kombine olarak düşman öldürmekten, Damage Streak’ten, ana görevler dışında yan görevleri yapmaktan geçiyor. Genel olarak görevler bilindik amaçlardan oluşuyor. Ana görevler kırmızı okla, yan görevler ise siyah okla gösteriliyor. Görevler için belli bir zaman sınırlaması da var. Seviye atlama ve puan toplama işini Avalanche Studios genel olarak iyi dengelemiş. Bunun haricinde etrafta sağlığınızı yenileyen nesneler oluyor. Yeri geldiğinde roket atan düşman aracını yok ederek, onun roket atarını kendi aracınıza devredebilirsiniz, ama bunlar geçici çözümler. Asıl önemlisi seviye atlayıp, kalıcı özellikleri almak.

Üçü değil, ikisi bir arada

Yapımda Avalanche Engine 2.0 ve Havok fizik motoru kullanılmış. Bu durum hem görsel, hem de fizik etmenleri açısından başarılı bir gösteri yapıyor. Grafikler genel olarak kaliteli yapılmış. Bölüm ve model tasarımları ise ön plana çıkan faktörler. Bunların üstüne Havok’un etkisiyle işler daha tıkırında gidiyor. Mesela içinden geçtiğiniz evler yıkılıyor, ateş ettiğiniz düşmanlar patlıyor parçaları farklı yerlere gidiyor. Aracınızın giderken yaylanması, devrilmesi gibi ayrıntılar da göze hoş geliyor. Sesler ise Renegade Ops’un diğer canlı kısımlarından biri. Ses efektleri başarılı olduğu kadar, müzikler de atmosfere gidiyor. Kontroller genel olarak rahat yapılmış. Çizgi roman havasında yapılan ara sinematikler hikayeyi iyi aktarıyor. Online ve kooperatif modlarla birlikte oyundan alınan zevk daha da fazla oluyor. Renegade Ops’u sizlere tavsiye ederim.
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 10:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Renegade Ops
İlginizi Çekebilir