1/2

Resident Evil 6 (PC)

Mert Günhan 23.03.2013 - 02:48
Capcom'un yakışıklı erkek ve kadınları artık daha agresif
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Resident Evil 6 (PC)
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 82
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar PC''nin gücü ile oyun görsel olarak bambaşka, aksiyona kayan eksen ile oyun daha da zorlaşmış, yaratık tasarımları gerçekten rahatsız ediyor.
Eksiler Resident Evil''ın bilindik ağırlığı gitmiş, atmofer olarak yer yer Hollywood aksiyon filmleri misali, müzikal olarak yıllardır bir değişiklik yok, kamera sorunları devam ediyor, konsolun kontrol rahatlığı PC''ye geçmemiş.
Resident Evil gerçekten enteresan bir seri.  Genelde benzeri “dünyanın sonu” senaryoları karakterlere değil olaylara odaklanırken, Resident Evil serisinin ekseninde her zaman karakterler olmuştur. Resident Evil 6 ise, bu formülü değil ama uygulanışını değiştiriyor.

Resident Evil 6 yani bir diğer adıyla Biohazard 6, bildiğiniz gibi Resident Evil serisinin ana oyunlarının altıncısı ve 2009 yılından beri yapım aşamasında. Oldukça sevilen Resident Evil 4’ün yapımcısı Hiroyuki Kobayashi’nin önderliğinde farklı bir yaklaşımla geliştirilen Resident Evil serisinin yeni oyunu, konsol platformunda bazı yönlerden zayıf kalırken, PC için bu durum değişiyor mu acaba?

Öncelikle konsol oyunlarının PC’de olmasının en büyük artısının görsellik olduğunu söylememe gerek olmadığını düşünüyorum. Genelde görsel potansiyeli oldukça yüksek oyunlar, konsolun sınırlarında dolaşırken, PC’de bu sınırları aşıp geçer ve tam potansiyeline ulaşır. Resident Evil 6 için durum aynen bu şekilde.

Resident Evil 6 (PC)
Konsol versiyonunu oynayanların bildiği gibi, oyun pek çok Resident Evil karakterinin perspektifinden ayrı hikayelerin paralel birleşimleriyle şekilleniyor. Chris Redfield, Leon Kennedy, Jake Muller, Sherry Birkin ve güzeller güzeli Ada Wong. Her birinin hikayesi bazı noktalarda birleşip bazı noktalarda ayrılıyor fakat buna rağmen, aynı konsept içerisinde bütünleşiyor. Özellikle Ada Wong’un hikayesi gerçekten çok sağlam, en son onu oynamanızı öneriyorum.

Şunu belirtelim, bu Resident Evil oyunu şu ana kadar üzerinde en kalabalık ekibin çalıştığı RE oyunu, bu sebeple belirgin bir kalite artışı gözlenebiliyor. Ne diyordum, farklı karakterler ve farklı hikayeler var, bunları özellikle kooperatif bir şekilde arkadaşlarınızla oynadığınız zaman oldukça keyifli oluyorlar. Online Co-Op ve Split Screen destekleyen Resident Evil 6, RE tecrübesini arkadaşlarınızla birlikte tecrübe etmeniz için tasarlanmış bir oyun. Yani şart değil ama önerilir.

Belki duymuşsunuzdur, Resident Evil 6 çok büyük tartışmalara mahal verdi, peki fakat bu tartışmalar neden çıktı dersiniz? Öncelikle Capcom bu sefer oldukça radikal bir karar vererek serinin ana tasarım elementlerini değiştirmiş. Resident Evil serisinin o sevdiğimiz ağırlığı ve atmosferini sağlayan pek çok şey artık yok (ateş ederken karakterin olduğu yerde durması vs.) bu oyun tecrübesini farklılaştırmış bunu söylemem gerekiyor. Yani Ada Wong ile uçan tekme atarak yere düşürdüğüm yaratıkların kafasını 1 metrelik otomatik arbaletim ile ezip daha sonra takla atarak arkamda bulunan zombinin kafasına ok atıyorsam, bir şeyler değişik demektir.

Resident Evil 6 (PC)
Resident Evil 6 bir “Survival Horror” oyunu değil, serinin hayranlarının en büyük eleştirileri buna oldu sanırım. Resident Evil 6 bir aksiyon oyunu, eğer beklediğiniz ve özlediğiniz Survival Horror elementlerini arayacaksanız, bence hiç bulaşmayın çünkü artık oldukça hareketli bir RE var.

Peki ama bu Resident Evil 6’yı kötü bir oyun yapar mı? Kötü bir oyun yapmaz, bence kötü bir Resident Evil’da yapmaz. Her serinin köklerine bağlı kalmayıp farklı bir şeyler yapma hakkı vardır ve bence Capcom bu hakkı RE6’da kullanarak iyi bir iş çıkartmış.

Konsol serileri PC’ye aktarıldığında genelde pek çok dertten müzdarip olur, Resident Evil 6 bu sıkıntıların çoğunu oyuncuya hissettirmiyor fakat yine de varlar. Özellikle kamera açıları ve PC kontrolleri biraz sapıtık. Bu genel oyun tecrübesine muazzam bir darbe indirmiyor yine de oldukça can sıkıcı. Grafiklerden üstte bahsetmiştim fakat altını bir kez daha çizmekte sakınca görmüyorum, Resident Evil 6 PC’nin bütün gücünü kullanıyor, görsellik, tasarımlar ve grafikler gerçekten oldukça hoş ve göz doyurucu. Zombiler dışında savaşacağınız J’avo isimli yeni düşmanlar sürekli olarak değişip mutasyon geçirerek sizi görsel anlamda çok rahatsız ediyor, bunu detay seviyesine bağlıyorum.