Resident Evil, Capcom'un 100 milyon satışı geçen ilk serisi oldu

Alparslan Gürlek 13.06.2020 - 15:48
Resident Evil serisi 100 milyon satışı geçti. Capcom tarafından yayınlanan ve 100 milyon satışı geçen ilk seri oldu. Ayrıca yeni oyunları Resident Evil 8 de yolda!

Resident Evil, Capcom tarafından yayıncılığı yapılan, 1996 yılından bu yana sürmekte olan korkunç bir macera. Capcom'un 40 yıllık tarihinde yayıncılığını yaptığı seriler arasında 100 milyondan fazla satan ilk seri olmayı başardı.

Resident Evil satışları 100 milyon kopyayı geçti. Capcom için bir ilk oldu

Resident Evil, ilk oyunu 22 Mart 1996 tarihinde çıktığından bu yana 100 milyon kopyadan fazla satan Capcom'un yayınladığı ilk seri oldu. Yedi ana oyunun yanı sıra yan oyun diyebileceğimiz oyunları ve son zamanlarda üretilen remake ve remastered sürümleriyle oyuncuların sık sık ismini duyduğu bir seriden bahsediyoruz. Resident Evil serisi son zamanlarda hiç olmadığı kadar canlı. Resident Evil 7 oyununun çıkmasıyla bir ivme yakaladı diyebiliriz. Bununla kalmayıp, Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 için yaptığı remake sürümleriyle de seriyi sürekli devinen, eski oyunlarını unutmayıp yenileri için de çalışmayı ihmal etmeyen bir seri yaptı.

Resident Evil 3 her ne kadar parlak bir remake olmasa da, seriyi canlı tutmak için önemli bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Resident Evil 5 ve 6 için de aynı şeyi söyleyebiliriz, çok ses getiren oyunlar olmasa da serinin en çok satanları arasında yerlerini aldılar. Ayrıca Resident Evil serisi için henüz ufuk görünmüş değil, uçsuz bucaksız oyunlar deryasında yeni oyunlarla karşımıza çıkmayı başarıyorlar.

Resident Evil, Capcom'un 100 milyon satışı geçen ilk serisi oldu

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Sony tarafından PlayStation 5 konsolu ve bu konsol için çıkacak oyunların duyurulduğu bir etkinlik yapılmıştı. Etkinlikte gerek bağımsız yapımcılardan, gerek büyük şirketlerden oyunlar yerini almıştı. Bununla beraber GTA V gibi bazı oyunların da PlayStation 5 için geleceği duyurulmuştu. İşte bu duyuruda yeni Resident Evil oyunu da yerini aldı.

Resident Evil 8: Village, kendisinden önceki oyunlardan farklı olarak daha enteresan bir temada işleniyor. Zombi, mutant ve çeşitli tanımsız yaratıkla başa çıkmaya çalıştığımız diğer Resident Evil oyunlarının aksine Resident Evil 8: Village bize cadıları, kurt adamlar ve vampirlerden oluşan ilginç bir tarikatın habitatı olan bir köyü ve o köyü titiz bir şekilde koruyan kaleyi teması olarak getiriyor. Yeni nesil konsolun yeni nesil Resident Evil'i nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
DWG22
DWG22 13.06.2020 21:47
Aaaa, bu bizim Selin'in resim çalışması... Vay be, nereden nereye. Eski Merlincilerdendir he. Zamanında Merlin forumlarında RE odasını şahlandıranladandı. Şimdi de bir resim çalışması, haberi süslemiş. Nerden nereye...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 20:50
Konami deki aptallar Silent Hill için örnek alsın!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil, Capcom'un 100 milyon satışı geçen ilk serisi oldu
İlginizi Çekebilir