1/2

Resident Evil: Chronicles HD Collection

Murat Halilbeyoğlu 10.04.2012 - 18:01
Siz bu hikayeleri daha önce dinlemiş miydiniz?
Geçtiğimiz ekim ayında Resident Evil serisinin HD Collection versiyonunun PS3 için çıkacağı haberlerinin ardından gerek yeni oyunları gerekse bu eski oyunların remake’i sayesinde 2012’ye de bir zombi yılı olarak bakabiliriz.

Capcom’un daha öncesinde Wii için çıkarttığı Resident Evil: The Umbrella Chronicles ve Resident Evil: The Darkside Chronicles adlı oyunlarının HD versiyonlarını kapsayan ve bu sefer PS3’ün Move desteğini yanına alan bu iki oyun yine on-rails tarzı kontrol mekanizması üzerinden oynanabilecek.



İki oyunun bundle halinde sunulacağı bu yeni paketteki ilk oyun Umbrella Chronicles. FPS bakış açısı ile oynanan bu oyunda Wesker'ın ağzıdan Umbrella şirketinin geçmişi hakkında önemli bilgiler edineceğiz. Oyun boyunca ilk 3 oyundan tanıdığımız mekanları ziyaret edeceğimiz gibi Umbrella kalesi olarak bilnen ve daha önce hiç görmediğimiz yerleri de  tanıma imkanına erişeceğiz.

Onun devam oyunu olan Darkside Chronicles se Resident Evil 2’deki Racoon City’de geçiyor. 29 Eylül 1998 yılında geçen hikayede T-virüsünün etkisi yayılmaya başlamış ve şehir cehennem alanına dönmeye başlamıştır bile.

İşte bu sırada Claire Redfield ve Leon S. Kennedy kendilerini bu cehennemden kurtarmaya çalışırken orijinal oyunun aksine ikilinin düşmanı Umbrella olmayacak. Darkside Chronicles Resident Evil serisinin genel hikayesinden çok karakterlerin hikayesine yoğunlaşacak. Yine bu oyunda da daha önce görmediğimiz yerler görme imkanını bulacağız.