Resident Evil dizisi çıkış tarihi açıklandı

Merlinin Kazanı 17.03.2022 - 17:22
Netflix platformuna gelecek yapımlar oyun severleri heyecanlandırırken, bugün Resident Evil dizisi çıkış tarihi açıklandı.

Eskiden filmlerin oyunları yapılırken işin yönü tam tersine dönmeye başladı. Çok tutan oyun markaları birer birer tv dizisi ya da filmi oluyor. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Uncharted filmi bunun için en son örneklerden biri oldu. Netflix platformuna gelecek olan Resident Evil dizisi çıkış tarihi açıklandı. 14 Temmuz 2022'de Netflix'te yayına girecek olan dizinin ilk sezonu, birer saatlik sekiz bölümden oluşuyor.

Resident Evil dizisi çıkış tarihi 14 Temmuz olarak açıklandı

Tüm zamanların en popüler ve en çok satan hayatta kalma temalı, korku türü video oyunu Resident Evil'ın devamı niteliğindeki dizi, iki farklı zaman dizininde geçen yepyeni bir hikâye anlatacak.

İlk zaman dizininde, on dört yaşındaki kız kardeşler Jade ve Billie Wesker, New Raccoon City'ye taşınmak zorunda bırakılır. Burası, ergenlik tüm hızıyla devam ederken onlara dayatılan, yapay bir kurumsal şehirdir. Ama orada daha çok zaman geçirdikçe şehrin göründüğünden daha farklı olduğunu ve babalarının dünyayı yok edebilecek karanlık sırlar sakladığını daha iyi anlamaya başlarlar.

Resident Evil dizisi çıkış tarihi 14 Temmuz olarak açıklandı

On yıldan daha uzun bir süre sonraki gelecekte geçen ikinci zaman dizininde, Dünya'da on beş milyondan az insan ve T-virüsünün bulaştığı insan ve hayvanlardan oluşan altı milyar canavar kalmıştır. Şimdi otuz yaşında olan Jade, bu Yeni Dünya'da hayatta kalmak için mücadele ederken kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilgili eski sırlar onun yakasını bir türlü bırakmaz.

Dizi sorumlusu, baş yapımcı ve senarist ANDREW DABB şöyle konuştu: "Resident Evil benim şimdiye kadar en sevdiğim oyun. Bu muhteşem hikâyenin yeni bir bölümünü anlatmaktan ve ilk Resident Evil dizisini dünyanın her yerinden Netflix üyelerine ulaştırmaktan müthiş bir heyecan duyuyorum. Birçok eski dosta ve insanların daha önce hiç görmediği bazı şeylere (kana susamış, çılgın şeyler) yer verecek olan dizi, aramıza ilk kez katılanlar da dâhil olmak üzere her tür Resident Evil hayranını tatmin edecek." 

BÖLÜMLER:  1'er saatlik 8 bölüm 

DİZİ SORUMLUSU/BAŞ YAPIMCI/SENARİST: Andrew Dabb (Supernatural)  

YÖNETMEN/BAŞ YAPIMCI: İlk iki bölümde yönetmenliği ve baş yapımcılığı Bronwen Hughes (The Walking Dead, Hayat Yolculuğu)  üstlenecek

BAŞ YAPIMCILAR: Constantin Film'den Robert Kulzer ve Oliver Berben ile Mary Leah Sutton    

YAPIMCI: Constantin Film CEO'su Martin Moszkowicz

STÜDYO: Constantin Film

Capcom, türü tanımlayan hayatta kalma temalı korku oyununu ilk kez 1996'da piyasaya sürdü. O günden beri Resident Evil, dünya çapında satılan 100 milyondan fazla oyunla tüm zamanların en çok satan video oyunu serilerinden biri hâline geldi. Neredeyse 25 yıl zarfında oyunların ötesine geçen seri, film uyarlamaları ve eğlence parkı deneyimleriyle zenginleşti. Constantin Film tarafından hayat geçirilen altı filmlik Ölümcül Deney serisi dünya çapında toplam 1,2 milyar dolardan fazla kazanarak bir video oyunundan uyarlanan en başarılı film serisi oldu.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2022 19:30
Eyvah eyvah diziyide mi constantine fil stüdyosu yapıyor? Yandık. En son çıkan Resident Evil Wellcome the Raccoon City filmini de bunlar yapmıştı rezalet bir yapım ortaya çıkarmışlardı. Dizinin konusuna bakarsak yine oyundan bağımsız uydurma bir hikaye izleyecez
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2022 15:58
Daha önce ki Milla'nın oynadığı filmlerde aynı stüdyonun yapımıydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2022 00:43
Daha yayına çıkmadan kötülemek istemem ama genel olarak çok satan video oyunlarını ve kitapları temel alan film-dizi vb. yapımların büyük çoğunluğunda senaristler ve yönetmenler neredeyse orijinal olan her şeyi bozup kendi kafalarına göre gıcık uyarlamalar yapıyorlar! Bu saçmalık ne zaman bitecek?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2022 10:54
Leonu clairei yine ucube tipli elemanlar oynayacaksa kalsin
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2022 18:47
Leon falan yok dizide. Haberi okusan anlardın. Bildiğimiz Resident Evil anlatmıyor dizi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil dizisi çıkış tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir