1/3

Resident Evil: Operation Raccoon City

Tulga Dayantürk 11.04.2011 - 08:49
Raccoon şehri diriliyor!
Nihayet Capcom’dan beklenen hamle geldi! Her zaman olduğu gibi oyun severlerin beşinci bölümden sonra merakla beklediği Resident Evil serisinin devamı haberinin arasına, yeni bir oyun sıkıştırıldı. Oyunun adı “Resident Evil: Operation Raccoon City!”

Capcom, Resident Evil’ın yaratıcısı ve babası olarak bilinen Shinji Mikami’nin çıraklarından biri olan Kawata’ya oyunu teslim etti. Kawata’nın liderliğinde, Slant Six firmasının geliştireceği bu oyunu merakla bekliyoruz.

Duyurulur duyurulmaz söylentiler ve detaylar şimdiden her yerde dolaşmaya başladı. Biz de bu detaylar hakkında biraz bilgi toplayıp sizlere sunmaya çalışacağız.

Neler oldu neler

Olaylar, ikinci ve üçüncü bölümlerin geçtiği dönemlere denk geliyor. Bilmeyenler için bir hatırlatma yapalım. Ana senaryoda, Resident Evil 3, diğer adıyla Nemesis, Resident Evil 2’nin öncesini ve sonrasını anlatıyordu. Bu demek oluyor ki 1998 yılına geri dönüyoruz.

Alışık olmadığımız dört kişilik Co-Op online modu bulunacağı açıklananlar arsında. Yine bilmeyenler için bir hatırlatma yapalım. Resident Evil oyunlarında sadece iki kişilik Co-Op modunu beşinci bölümde görmüştük. Çoklu online modu geçtiğimiz yıllarda piyasaya çıkan Resident Evil: OutBreak serilerinde sadece Japonya’da, Japon oyuncularının zevkine sunulmuştu.

Resident Evil: Operation Raccoon City
Raccoon şehrinde yaşanan gizemli olayları, oyunun bu serisinde geçmişe uzun bir yolculuk yaparak heyecanlı bir atmosferde tanık olacağız. Ama bu atmosferi bizim bildiğimiz yönden değil de, düşman karakterlerin bildiği yönden yaşayacağız.

Bermuda Şeytan Üçgeni’nin Resident Evil’da işi ne?

Yeni oyunda Bermuda Şeytan Üçgeni’ni de görmeye hazırlıklı olun! Bu üç şeytan: USS (Umbrella Güvenlik Servisi), Birleşik Devletler Özel Harekat Birimi (US Special Ops), Biyolojik Silahlar (B.O.W), zombiler, Tyrantlar ve mutasyona uğramış yaratıklardan oluşuyor.