Resident Evil Village 3 milyon satış rakamını geride bıraktı

Ersin Kılıç 11.05.2021 - 12:24
Capcom yaptığı açıklama ile geçtiğimiz hafta çıkan oyunun şimdiden 3 milyonu aşkın dağıtım rakamına ulaştığını duyurdu.

Resident Evil Village satış rakamı konusunda ilk açıklamalar daha oyun çıkalı bir hafta olmadan yapılmaya başlandı. Resmi olarak 7 Mayıs Cuma günü çıkan oyunun dağıtımının 3 milyonu geride bıraktığı Capcom tarafından duyuruldu. Bu rakamın global olarak hem kutulu hem de dijital sürümleri kapsadığı da gelen bilgiler arasında.

Resident Evil Village 3 milyon satış rakamına ulaştı

Tabi oyunun bu kadar kısa sürede bu rakama ulaşmasında çoklu platform desteğine sahip olmasının da payı büyük. Resident Evil Village, PC platformu dışında PS5, PS4, Xbox Series X / S ve Xbox One konsollarına çıktı. Yeni nesil ile birlikte eski nesili pas geçmemesi, ayrıca diğer büyük bütçeli oyunlar gibi ertelenmemesinin de bu satış rakamına etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunun satış rakamı konusunda yakaladığı bu başarıyı kıyaslayacak olursak Resident Evil 7'nin bu sürede 2.5 milyon satış rakamına ulaştığını görüyoruz. RE 7 toplamda ise 8.5 milyons atış rakamına ulaşmayı başarmış ve serinin en başarılı oyunlarından biri olmuştu. Resident Evil Village ise şimdiden daha iyi bir performans göstererek satış rakamı konusunda ana seride bir önceki oyunun başarısını geride bırakabileceğini göstermiş oldu. Resident Evil serisinin toplam satış rakamı ise 100 milyonu aşmış durumda.

Resident Evil Village inceleme

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2021 16:42
Kaliteli bir oynanması gerektiğini düşündüğüm oyunlardan birisi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2021 13:41
tabi bırakır sonuçta büyük bütçeli bir AAA oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil Village 3 milyon satış rakamını geride bıraktı
İlginizi Çekebilir