Resident Evil Village ve Elden Ring satış rakamı açıklandı

Ersin Kılıç 11.05.2022 - 14:08
Son dönemin başarılı oyunlarından Resident Evil Village ve Elden Ring satış rakamları açıklandı. İki oyun da beklenen başarıyı elde etti.

Geçtiğimiz yılın en iddialı oyunlarından biri olan Resident Evil Village ve bu yılın bombası da diyebileceğimiz Elden Ring satış rakamı açıklandı. Hem Capcom hem de Bandai Namco Games sahip oldukları bu oyunların güncel satışlarını paylaştı. Bu rakamlara baktığımızda iki oyunun da beklenen başarıyı fazlasıyla yakaladığını, hatta Elden Ring'in beklenenden öte bir rakama ulaştığını söylemek mümkün.

Elden Ring satış rakamı beklentileri aştı

Resident Evil Village ve Elden Ring satış rakamı açıklandı

Öncelikle 25 Şubat'ta karşımıza çıkan Elden Ring satış rakamından başlayalım. Souls oyunlarının satış rakamları ve bu oyuna olan beklenti göz önüne alındığında aslında Elden Ring'in ilk 6 ay içerisinde 8 - 10 milyon arasında bir rakama ulaşması bekleniyordu. Fakat oyunun açık dünya olmasının ve çok konuşulmasının da getirisi ile birlikte bu beklentiyi çok kısa bir sürede aşmayı başardı.

Ayrıca bakınız: Elden Ring inceleme

Mart 2022 sonu itibari ile Elden Ring'in dünya çapındaki dağıtım sayısının 13.4 milyona ulaştığı açıklandı. Aradan geçen zamanı da düşünecek olursak 15 milyonu şimdiden geçtiğini tahmin edebiliriz. Uzun vadede ise oyunun 20 milyon barajını geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Resident Evil Village ve Elden Ring satış rakamı açıklandı

Resident Evil Village satışları 6 milyonu geçti

Resident Evil Village satış rakamlarına baktığımızda ise oyunun yine Mart 2022 dönemine kadar 6.1 milyon satışı geride bıraktığını görüyoruz. Serinin geneline göre iyi bir rakama ulaştığını söyleyebiliriz. PC ve Switch için çıkan Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin ise toplamda 1.5 milyon satmayı başarmış.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 21:19
la bu village new game + ile bağımlılık yapıyor.

kendi çapımda speed run rekoru kırmak için 9 kere falan bitirdim, o bebek canavarın olduğu yerde hep korkuyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil Village ve Elden Ring satış rakamı açıklandı
İlginizi Çekebilir