Resident Evil VR modu PC oyuncularına daha korkunç anlar yaşatıyor

Efdal Erdem 16.05.2022 - 01:00
Yalnızca PlayStation 4 konsolunda VR oynanabilen korku oyunu için geliştirilen gayrıresmi Resident Evil VR modu PC platformunda da bu imkanı tanıyor.

Korku oyunu Resident Evil 7, çıkışı üzerinden neredeyse beş yıl geçmesine rağmen hala oldukça ilgili bir oyuncu kitlesine sahip. Yalnızca PlayStation 4 konsolunda VR oynanabilen oyun, artık Praydog tarafından geliştirilen Resident Evil VR modu PC oyuncularına da bu imkanı tanıyor. Modun geçtiğimiz yıl çıkan Resident Evil: Village için de kullanılabildiği biliniyor.

Resident Evil VR modu PC oyuncularında büyük ilgi uyandırdı

Praydog isimli modcunun öncesinde Resident Evil 2 ve 3 için geliştirdiği gayrıresmi VR oyun modu geçtiğimiz günlerde beklenildiği gibi serinin 7. Ve 8. oyunlarını da kapsayacak şeklde genişletildi. Modcunun Github sayfasından erişilebilen bilgiler arasında modun henüz tam anlamıyla bitmemiş olduğuna dikkat çekiliyor.

Modun oyuncular arasında büyük bir ilgiyle karşılanmasının bir diğer sebebi PSVR’daki gibi yalnızca havada uçan eller üzerinde değil de tam bir karakter üzerinde kontrol sağlayan VRIK özelliğinin de olması. Hareketli kumanda desteği de bulunduran mod 6DoF, yani kullanıcıya oda içerisinde her yönde dolaşma imkanı da veriyor. Dolayısıyla mod oyun ile oldukça uyumlu çalışıyor. Elinizi yüzünüze kaldırdığınızda saldırılara karşı oyunda kendinizi koruyorsunuz. İlaç şişesini omuzlarınızda ve başınızda gezdirerek karakterinizi iyileştiriyorsunuz.

Daha bazı sorunları da barındıran mod ücretsiz olacak ve açık kaynak projesi olarak sürdürülecek. Yeni sürüm henüz sadece birkaç yayıncı tarafından oynanabiliyorken Resident Evil 2 ve 3 için VR modunu indirip oynamak mümkün. Modun gelecek haftalarda Resident Evil 7 ve Village için de yayınlanması bekleniyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2022 13:16
ps vr da bitirmiştim. gerçekten inanılmaz bir deneyimdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil VR modu PC
İlginizi Çekebilir