1/3

Resistance: Burning Skies

Özgür Yıldız 30.04.2012 - 11:29
El konsolları artık eskisi gibi olmayacak!
Sony’nin en güvendiği serilerden biri olan Resistance, bu sefer de PS Vita arenasına çıkmaya hazırlanıyor. Vita platformunda eksikliğini hissettiğimiz ve Unit 13’le bu eksikliği pek gideremediğimiz FPS oyunları, bakalım Resistance: Burning Skies’la birlikte nasıl bir çıkış yapacak?



Resistance serisini bugüne kadar getiren Insomniac Games’in seriden çekildiği haberiyle beraber, PS Vita için çıkacak olan Burning Skies’ın pek de başarılı olamayacağını düşünüyordum. Ancak Nihilistic’in yapımı devraldığını öğrendiğimde biraz olsun rahat nefes aldım.  Burning Skies, bir el konsolu için ilk defa bir FPS’de iki analog çubuğun kullanıldığı bir oyun. Hele bir de bu oyunun PS Vita için çıkan en üst seviye –yani AAA- tarzı bir yapım olduğu düşünüldüğünde, eğlence katsayısı da bir o kadar artıyor.

Resistance: Burning Skies
İlk olarak oyunun “Hadi PS Vita için de bir Resistance yapalım” denerek yapılmadığı açık. Zaten hikayenin de “Resistance: The Gathering Storm” ve “Resistance: A Hole in the Sky”ın yazarı William C. Dietz’in kaleminden çıkmış olması ve özellikle PS Vita için geliştirilmesi –yani bir port olmaması- bunun en açık örnekleri.