Richard Garriott, dünyanın en derin noktasına indi

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 13:43
Ultima RPG serisinin yapımcısı ve Origin System'ın kurucusu Richard Garriott, dünyanın en derin noktasına inerek bir ilke imza attı.

Haberde bahsi geçen Richard Garriott, Ultima RPG serisinin yapımcısı ve video oyunu endüstrisinin omurgasını oluşturan kişilerden biri. Son yıllarda oyun geliştirmekten ziyade dünyayı keşfetmeye yönelen Garriott, Kuzey Kutbuna, Güney Kutbuna ve hatta uzaya dahi gitti. Şimdi ise dünyanın en derin noktası olan Mariana Çukuru'na indi ve bu olay, bütün bunları yapan tek kişi olarak bir ilke imza atmasını sağladı.

Richard Garriott, Mariana Çukuruna da girdi ve ilklerin adamı oldu

The Mirror tarafından bildirildiği üzere Garriott, gezegendeki en derin okyanus hendeği olan Mariana Çukuru'na seyahat ederek etkileyici başarılar listesine bir kilometre taşı daha ekledi. Bu yolculuk onu bugüne dünyanın her iki kutbunu, uzayı ve gezegendeki en derin noktayı ziyaret eden tek kişi yaptı. 

Garriott, Pasifik'in dibine kadar 36.000 fitlik (yaklaşık 11km eder) yolculuğu yapmanın yaklaşık dört saat sürdüğünü söyledi. Oraya vardığında fotoğraflar çekti, örnekler topladı ve kısa bir bilim kurgu filmi kaydetti. Bunu ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) ziyareti sırasında da yapmıştı. Ayrıca 12 saatlik yolculuğun tamamını ihtiyaç molası vermesine gerek kalmadan tamamlayabildiğini de doğruladı.

Garriott "Çektiğim videoda bu güzel, dört veya beş inç uzunluğundaki yarı saydam siyah solucanları görebiliyorsunuz" dedi. "Ayrıca daha büyük olanlarının izlerini de görebilirsiniz." Garriott'a yolculuğunda eşlik eden Victor Vescovo, dünyanın dibinin bu kısa videosunu da Twitter'da paylaştı:

Garriott Space.com'a örnek toplayıp deneyler yapmanın yanı sıra, daha önce gittiği yerlere yaptığı gibi buraya da "Geocaching" yaptı. Geocaching, basitçe su geçirmez bir kabın içine konum bilgilerini gönderen bir cihaz koyarak başkalarının bulmasını bekledikleri bir çeşit oyun diyebiliriz. Richard da bunu kişisel eğlence için yaptı. Daha önce de ISS'e gittiğinde aynısını orada da yapmıştı. Birilerinin gelip bulmasını bekliyor olabilir.

Richard Garriott, dünyanın en derin noktasına indi

Ultima RPG serisinin oluşturucusu ve oyun endüstrisinin omurgasını oluşturan kişilerden biri olmanın yanı sıra, Richard Garriott böyle ilginç bir yöne de sahip. Ocak ayında saha araştırmaları ve keşfetme içgüdüsünü korumak alanında çalışan "The Explorers Club" başkanı seçildi. Sizler de bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. Ultima Online oynayanları görelim!

İlginizi çekebilir:
Dünya son 50 yıla göre daha hızlı dönüyor
İnternetim çekmiyor, hızım düşük diyenler için çözüm
NASA ekibi uzayda en uzaktan çekilen fotoğrafı paylaştı

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 13:37
Kal vas flam!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Richard Garriott, dünyanın en derin noktasına indi
İlginizi Çekebilir