Rings Of Power fragmanının ardından Tolkien okurlarından organize tepki geldi

Murathan Özlü 14.02.2022 - 18:17
Önce oyuncu seçimleri, ardından bu sabah saatlerinde yayınlanan Rings Of Power fragmanının ardından Tolkien okurları sosyal medyada organize tepki verdiler.

Amazon'un yıllardır beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi Rings Of Power fragmanı sonunda yayınlandı. Dün gerçekleştirilen  Super Bowl 2022 maçının devre arasında yayınlanan fragman, tartışmalı oyuncu seçimlerinin ardından Tolkien severler için bardağı taşıran son damla olmuş gibi gözüküyor. Rings Of Power'ın ilk resmi fragmanının yayınlanmasının ardından videonun altı, J.R.R. Tolkien'ın meşhur bir sözü ile doldu.

Rings Of Power fragmanının ardından Tolkien alıntısı ile tepki

Silmarillion'da anlatılan İkinci Çağ ve Güç Yüzükleri'nin yaratılışını konu alacak dizi, tarihin en pahalı dizilerinden biri olmasıyla gündeme gelmişti. Sauron'un, Numenor Krallığı'nın ve yüzüklerin yapılışının ön planda olması beklenen dizi için yayınlanan ilk fragmanın ardından, Tolkien okurları, yazardan kendi dillerinde yaptıkları alıntı ile Youtube videosunun altında tepki gösterdiler.

Rings Of Power fragmanının ardından Tolkien okurlarından organize tepki geldi
“Kötülük yeni bir şey yaratamaz, sadece iyi güçlerin icat ettiklerini ve yarattıklarını kötüleştirebilir ya da mahveder.”

- J.R.R. Tolkien

Orta Dünya'nın Birinci ve İkinci Çağ'larında yaşanan savaşlar ve öyküler, orijinal Yüzüklerin Efendisi filmlerinde gördüğümüz destansı olaylar ve savaşları oldukça rahat gölgede bırakabilecekken, umalım ki ucuz kurgu kararlarına kurban gitmesinler.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2022 15:21
Bu SJW ler kendileri orjinal bir eser yaratamayacak kadar yetersiz oldukları için orjinal olan ne kadar eser varsa içinden geçmeye yemin etmişler, bu kanser kitle batıyı bitirdi şimdi de dünyayı bitirecekler. vasatlığın, cahilliğin yükselen değerler olduğu günümüz dünyasından ne beklenir
Kalan Karakter: 300 Gönder
classlord23
classlord23 15.02.2022 08:53
Silmarillion çok karisik ve cok edebi bir eser kitapta bile olaylar cok derinlemesine anlatilmiyor ama. orta dunyaya yon veren karakterlerin nasil olustugu derinlemesine anlatiliyor. fakat olaylari ve karakterleri anlamak icin cok dikkatli okumalasiniz . buda aldiginiz zevki bazen izdiraba donusturuyor . ben sahsen gunumuz yazarlari daha cok seviyorum cunku daha anlasilir ve okurken hayal kurmak daha kolay sonucta 100 yil once yazilmaya baslanmis bir eser ve o donemdeki olaylari anlamamizda kolay degil ozellikle yazarin bakis acisindan
ama tum bunlara ragmen basyapit.
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2022 12:35
Silmarillionu derleyen oğul Tolkien önsözde açıkça belirtiyor; bu kitabı okurken fazla ara vermeyin. Karşı cinsten uzak durun, kafanızı dingin tutun. Anlaşılması güç değil. Usulünce okuyun anlarsınız. Orta Dünyanın bütün temeli o kitap. Ayrıca kitapta siyah elf yok :D
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 19:37
Silmarillion Tolkien tarafından yayınlanmış bir eser değil. Ölümünden sonra oğulları adamın notlarını derleyip Silmarillion adı altında yayınladılar, sonraları farklı isimler altında daha derinlemesine kitaplar yayınladılar. Ve bu notlar Elfçe tutulmuşlardı üstelik. Yani karşında bir edebi eser yok.
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 15:43
Silmarillion u okurken beyni yanmayan yokttur :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 17:58
John Ronald Reuel Tolkien Bu diziyi görse hayatta küserdi :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 17:56
Yazıklar olsun efsaneyi bittirdiler…..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 11:18
Amazon devasa bütçe reklamıyla yapımını yaptı şimdide ana hikayeye uymayacak karakterler ile ayrı bir reklam yapmayı başardı. Amerikan yapımlarında aynı şekilde çok politik hamleler var. İlerde Siyahi Süperman çıkabileceği gibi, Siyahi Elf yada Hobbit çıkmasıda aynı şekilde. Tamamen politik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rings Of Power fragmanının ardından Tolkien okurlarından organize tepki geldi
İlginizi Çekebilir