Riot Games çalışanları, firmaya eylem için yürüyüş yaptı

Furkan Güler 8.05.2019 - 17:15
Riot Games kanadında sular durulmadı.

Geride bıraktığımız iki hafta boyunca Riot Games'in başı kendi çalışanlarıyla belaya girmiş durumda. Daha öncesinde cinsiyetçilik yüzünden gündeme gelen ve sonrasında dava edilen Riot Games, bu kez firmanın dava politikaları yüzünden eyleme tabi tutuldu. Belirtilenlere göre firma, tahkimle birlikte çalışanlar ve kendi arasında oluşan sorunları halletmek istiyor. Cinsiyetçilik suçlamalarını mahkemeye taşımak istemeyen Riot Games, firmanın imajını bozmak istemiyor.

Riot Games çalışanları, firmaya eylem için yürüyüş yaptı

Çalışanlar firmanın bu dava politikalarına ise yürüyüş yaparak eylem gösterdi. Erkek önceliği ve toplumsal cinsiyetçiliğe dayalı ayrım sebebiyle hali hazırda dava edilen Riot Games'te suların ne zaman durulacağı merak ediliyor. League of Legends sayesinde MOBA sektörüne damga vuran Riot Games'in ne karar alacağını merak ediyoruz. Diğer bir yandan bu iddialarla birlikte Riot Games'in, yönetim ofisinin bulunduğu eyalette eşit ücret yasası ve iş yerinde cinsiyete dayalı ayrımcılığa karşı olan yasayı çiğnediği, davacılar tarafından ileri sürülmüş. Bu dava ile birlikte davacı taraf ödenmemiş ücretler, zararlar ve ceza sonucu firmanın tazminat ödemesini talep etti.

Son olarak ilk davalar açıldığında, davayı açan çalışanların ismi gizleniyordu. Şimdi ise firmadan şikayetçi olan çalışanlar, korkmadan kendilerini belli edebiliyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2019 19:20
kovun gitsin ne ugrasıyolarki heralde rahatlık batmış
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 15:18
Lan olay cinsiyetcilik denilen sacma sapan birsey ne hakkı !!! Ne yapalim herkes ibne mi olsun boyle bi mantik yok ya lan yaradan eşit yaratmamis kadin ve erkegi bu ne beyinzisce bir seydir Türkiye'ye de bunu asilamak istiyorlar bizim mallarda destek çıkıyor
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 13:42
Senin veya ailenin başıan gelince anlarsın haksızlığı ve hak aramanın zorluğu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 13:09
Artık şu cinsiyetçi ayrıma inanmıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 09:19
güzel haber, bilgilendim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2019 22:30
Bizim ülkede de çoğu farklı belediye tarafından bkz Bodrum Antalya Hatay Urfa diye gidiyor bu liste daha onların belediyesi tarafından hükümete üstü kapalı gönderimler yapıluyor onları neden paylaşmıyorsunuz ? devır susma degıl konusma devrı korkmayında gosterın tarafınızı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games çalışanları, firmaya eylem için yürüyüş yaptı
İlginizi Çekebilir