Riot Games, Türkiye'den çekilmediklerini açıkladı

Ersin Kılıç 16.08.2018 - 12:01
Firmadan resmi açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde Riot Games'in Türkiye'den çekilebileceğine dair bazı haberler ortaya çıkmıştı. Bu iddiaların arkasında ise gerek firmada yaşanan bazı ayrılıklar ve işten çıkarmalar, gerekse de Amerika ile yaşanan ambargo krizi gösterilmişti. Ortaya çıkan bu iddialara Riot Games'in Türkiye ofisinden yanıt geldi.

Riot Games, Türkiye'den çekilmediklerini açıkladı

Konu ile ilgili yapılan açıklama ise Riot Games'in Türkiye Müdürü Bora Koçyiğit'den geldi. Koçyiğit, ülkeden çekilmeyeceklerini açıklamanın yanı sıra yeni faliyetleri hakkında da bazı bilgiler vermiş. Yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Riot Games, Türkiye’den çekilmiyor! Aksine 2012’den beri Türkiye’ye ve Türk oyuncusuna inanarak yatırım yapmaya devam ediyor.

Geçen sene Haziran ayında, Türkiye’deki 5. yılımızı kutlarken, o güne kadar Avrupa’da bulunan oyun sunucumuzu, birçok yabancı şirketin yatırımlarını gözden geçirdiği bir dönemde, 10 Milyon TL’lik yatırım yaparak İstanbul’a taşıma kararı aldık ve bunu oyun deneyiminde kesinti yaşatmadan gerçekleştirdik. Bu kararı verirken çıkış noktamız, oyuncularımızın ping’lerinin ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve dünyadaki çoğu oyuncudan bile daha güzel bir oyun deneyimi yaşamalarını sağlamaktı.

Çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki, bugüne kadar Türkiye’de espor ekonomisine yapılmış tüm yatırımın büyük kısmı Riot Games tarafından yapılmıştır. Türkiye’nin ilk resmi espor ligi, Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi’ni yönetiyoruz ve kısa bir süre önce 2019 senesi itibari ile geçiş yapacağımız yeni ve güçlü modeli de sizlerle paylaşmıştık. Bugün sizlerle çok büyük bir heyecan ile paylaştığımız “Espor Arenası” haberi, dünyanın en büyük arenalarından birinin yine bizim tarafımızdan İstanbul’da inşa edileceğini duyurdu.

Tüm bunlar gösteriyor ki ofisimizde oyuncularımıza en iyi servisi sağlamak için çalışıyoruz. Zaman zaman bu servis kalitesini gözden geçiriyor ve eksik gördüğümüz unsurlarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Dünyanın en önemli oyun şirketlerinden biri olarak biz de oyuncularımızın değişen dünyalarına adapte olmak için kendimizi hızla geliştiriyoruz. İstanbul ofisimizde yapmış olduğumuz değişikliklerin tek amacı siz değerli oyuncularımıza daha hızlı, daha profesyonel ve daha güzel bir şekilde hizmet etmektir."

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 16.08.2018 23:05
10 milyon TL bana verselerdi en son model sunucuları ben kordum, ayrılmış alanla bi dcye. o kadar para ne ya.
tam haybeye gitmiş it sektörünü tanımıyo diye kazıklamışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games, Türkiye'den çekilme iddialarına açıklık getirdi
İlginizi Çekebilir