Riot Games, Valorant klonu Hyper Front için dava açıyor

Ersin Kılıç 13.12.2022 - 12:44
Riot Games, Valorant klonu olarak adlandırdığı Hyper Front oyunu için NetEase firmasına dava açmaya hazırlanıyor.

Riot Games'in bir diğer büyük yayıncı NetEase'e dava açmaya hazırlandığı rapor edildi. Gelen bilgilere göre davanın sebebi ise mobil platformlarda yer alan Hyper Front isimli oyun. Riot Games, NetEase imzalı Hyper Front'u Valorant'ın mobil bir klonu olduğunu iddia ederek ile firmaya dava açıyor.

Riot Games, Valorant klonu olarak iddia ettiği Hyper Front için dava açıyor

Riot Games avukatı Dan Nabel'e göre iddialar Birleşik Krallık, Brezilya, Almanya ve Singapur'da mahkemeye taşınacak. Hyper Front'un Valorant'ın birçok önemli kısmının bir kopyası olduğu iddia ediliyor ve her ülkedeki farklı telif hakkı yasaları nedeniyle, her davanın farklı bir şekilde bunu ele alması amaçlanıyor.

Bildiğiniz gibi piyasaya sürülmesinin ardından Riot Games'in de etkisi ile Valorant hızlı bir şekilde popülerlik kazandı. Bu türde önde gelen oyunlardan biri haline gelen yapım, doğal olarak birçok farklı firmanın da kıskacında diyebiliriz. 

Polygon'un raporuna göre Riot Games ilgili davada Hyper Front ve Valorant arasındaki benzerliklerin karakterlere, haritalara, silah istatistiklerine ve hatta kozmetik ürünlere bakıldığında görülebileceğini belirtiyor. Hatta Valorant'ın Omen'i ile Hyper Front'un Nemesis karakterleri arasında doğrudan bir karşılaştırma yapılarak benzerliklere daha derin bir bakış açısı da gösterilmiş.

Riot Games, Valorant klonu Hyper Front için dava açıyor

Dan Nabel yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulunmuş "Tüm tasarımlarımız, seçimlerimiz NetEase'in oyununa aktarıldı. Bir karakter yeteneğinin rengini değiştirmenin ya da görsel uygulamayı biraz değiştirmenin telif hakkı ihlali olduğu gerçeğini değiştirdiğini düşünmüyoruz. Bu eski bir deyiş gibi, bir domuza ruj sürebilirsiniz ama o hala bir domuzdur."

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2023 02:17
Keşke kaldırmasalardı çok güzel bir oyundu veya valorant mobile çıksaydı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.12.2022 16:43
Valorant karakterlerinin %80 i direkt overwatchtan kopyala yapıştır onu ne yapacağız o zaman?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2022 09:02
Blizzard da Riot u dava etmeli o zaman..Riot' un Legend of Runetera kart oyunu Blizzard ın Hearthstone oyununun klonu o onu napacaz.? Kendi yaptıkları oyunlar hep klon adamların. Valorant da Overwatcch klonu hadi bakalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2022 20:25
Oyunu oynamam bilmem, ama bana enteresan gelen şey eğer bu oyun telif hakkı yiyorsa hadi Valorant'ı geçtim, League of Legends'ın kesinlikle telif yemesi gerekirdi. LoL'ün neyden ne kadar esinlendiğini herkes biliyor. Esinlenmek çalmak mıdır? Tartışılır. Bir intihal sınırı var mıdır acaba? :)
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2022 01:13
Dota o
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2022 11:39
LoL zaten Warcraft için yaratılan bir map idi. Sonradan tek başına oyun oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2022 20:28
Overwatch ile Paladins zamanında davalık olmadıysa bunlar da olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games, Valorant klonu Hyper Front için dava açıyor
İlginizi Çekebilir