Riot'un yeni oyunu Project A için ilk yorumlar geldi

Ersin Kılıç 12.02.2020 - 17:10
Geçtiğimiz günlerde oyunu deneme şansına erişen basın mensupları ve Youtuberlar, Riot Games'in yeni oyunu Project A'dan övgüyle bahsetmeye başladı

Henüz tam adı belli olmayan Project A, Riot Games'in bir süredir üzerinde çalıştığı oyunlar arasında yer alıyor. Bildiğiniz gibi League of Legends ile hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir oyuncu kitlesi bulunan Riot, yeni oyun projelerine imza atmaya hazırlanıyor. 2020 yılının firma için oldukça yoğun olacağını şidmiden söyleyebiliriz. Nitekim bu projelerin ilk meyvesi olan Legends of Runeterra beta geçtiğimiz ay tüm oyun severlerin kullanımına sunuldu. Bu oyun dışında Game Awards töreninde de firmanın yeni oyunlar ile birlikte müzik ve dizi projelerini de görmüştük. Bu projelerden biri olan Project A ile ilgili ilk yorumlar ise gelmeye başladı.

Riot'un yeni oyunu Project A için övgü dolu sözler gelmeye başladı

Riot Games geçtiğimiz günlerde hem basın mensuplarını hem de bazı yayıncılara oyunu denetti. Bizim ekibimizden Murat Oktay'ın dahil olduğu bu deneyim sonrası tabi ki bazı ambargo kuralları mevcut. Bu ambargo kurallarının kalkması ile birlikte oyun ile ilgili olan deneyimlerimizi daha net ve detaylı bir şekilde sizlere aktaracağız. Ama öncesinde Project A ile ilgili katılımcıların sosyal medya üzerinden bazı yorumlara yer vermelerine izin verildi. Doğal olarak oyunu deneyimleme şansına erişen birçok isim Project A ile ilgili fikirlerini anlatmaya başladılar. genel kanıya baktığımızda ise oyunun oldukça sevildiğini ve farklı bir deneyim sunmayı başardığını bu mesajlardan görebiliyoruz. İlk paylaşım tabi ki bizden geliyor. 

Riot'un yeni oyunu Project A için övgü dolu sözler gelmeye başladı

Project A'yı deneyimleyen ve profesyonel CS: GO sunuculuğu yapan Henry "henryG" Greer ise "Riot Avrupa’da Project A oyununu deneme şansım oldu" dedikten sonra, şimdilik çok fazla detaya giremeyeceğini ve bizim gibi ambargo tarihini beklediğini dile getirmiş. Daha sonrasında ise "Size bomba bir haberim var: Project A, CS: GO'dan beri oynadığım en iyi oyun" ifadesi ile Project A'nın bu konuda ne kadar iddialı olabileceğini vurgulamış.

Riot'un yeni oyunu Project A için ilk yorumlar geldi

Profesyonel Overwatch oyuncularından biri olan Ivo "linepro" Kolev ise oyun hakkında daha fazla detaya yer vermiş. Kolev'in verdiği bilgilere göre Project A'da yetenekleri oyun içerisinde satın alabiliyoruz ve satın aldığımız bu yetenekler oyun içerisinde kullanabileceğimiz kabiliyetlere dönüşüyor. Bu durumun yeteneği aldıktan sonra hor kullanmanın önüne geçtiğini de sözlerine eklemiş. Yani bir yeteneği aldığınızda oyun içerisinde o tur için sadece belli adetlerde kullanım şansınız oluyor. Bu durum Kolev'in dediği gibi daha stratejik davranmanıza sebep olacakmış gibi gözüküyor.

Oyun hakkında gelen son bilgiler ise şu şekilde;

- Oyun ücretsiz olacak ve içerisinde sadece kozmetik satılacak
- Oyun içerisinde tıpkı CS: GO'da yer alan utility sisteminde olduğu gibi yetenekler satın alabileceksiniz
- Oyun 5 vs 5 olarak oynanacak 
- A ve B isimli bomba alanları var ve devre arasında saldıran ve defans yapan taraf değişiyor
- taraflar için maksimum round 12, toplamda ise 24 Round olacak
- Gösterilenden daha fazla harita ve karakter geleceği belirtilmiş
- Sniper kullanımının zor olduğu bazı oyuncular tarafından dile getirilmiş

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 01:58
bende boş ama çıtır çerez olucağını düşünüyorum
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2020 13:32
Oynadın herhalde?boş yağma
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 13.02.2020 10:09
Senaryo Senaryo Senaryo, yok arkadaş The Division 2 aldım, Senaryo bitti. Oyun benim için bitti. The Division 1 oynayın hiç yoktan kendini tekrar oynattıran az da olsa bir yapısı var. Ucuz bulursanız Divisionları oynayın geçin.PS4 'de % 90 indirime girmiş ikincisi.
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 19:31
emc Oyun hikaye odaklı değil ki bilmediğin oyun türüne bulaşma sıkar senin gibileri.
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 14:52
Division zaten senaryo odaklı bir oyun değildi ki. Oyun multiplayer odaklı bir oyundu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unrvlld
Unrvlld 13.02.2020 11:11
Yorumlara baktım da herkes "Oyun boş" diye yorum yapmış. Bence oyun kötü olmayacak. Hatta sağlam bir başarı yakalayacak. Riot oyunu pazarlamakta rakiplerden daha iyi. Rakiplerinin ofisinin olmadığı ülkelerde ofisi var. Oyuncu sayısı olarak onları geçemeyecek ama boş da olmayacak oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 13.02.2020 10:50
Oyun hoş olabilir ama nedense çerezlik gibi geliyor. Yani pek bağlayıcılıyığının olacağını sanmıyorum. En azında lol gibi kitleleri bağlayamaz. Yada cs go gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 00:20
Youtuberlara ne güvenecem? Ver adama para sponsor ol, Atari'nin E.T.'sini bile överler!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot'un yeni oyunu Project A için ilk yorumlar geldi
İlginizi Çekebilir