1/2

Rise of the Triad

Mert Günhan 12.08.2013 - 12:02
Eğlenmekten bir hal olacaksınız
Platformlar PC
Rise of the Triad
  • Yapımcı - Yayıncı Interceptor Entertainment -
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 32
Artılar Oyunun kapağında ateş eden kızıl var
Eksiler Oyunun kapağında ateş eden kızıl var, o kadar.
Rise of the Triad’ı duyan bilen kaç kişi var burada bilemiyorum, benim de 98 yılında oynayabildiğim bir yapımdı. Aslen 1994 yılında Apogee Software tarafından geliştirilmiş, o zamanlar Apogee 3D Realms idi tabii.  Neyse konuya dönmem gerekirse, oyunumuz bir FPS idi, farklı yeteneklere sahip farklı karakterlerden birini seçip aksiyona giriyordunuz.

Wolfenstein’a bir ek paket olarak tasarlanan Rise of The Triad’ın ilginç bir hikayesi var, oyunun yapım aşaması oldukça ilerlemişken projenin başında ki isim Scott Miller, efsanevi John Romero’dan bir telefon alır ve projenin iptal olduğunu söyler, Miller bu konuyla ilgili daha sonradan “Bence Romero, bizim oyunumuz Doom’un çıkışını tehlikeye atmasın diye böyle bir şey yaptı” diyecektir.

Rise of the Triad
Ateş eden kızıl yine çok seksi
Sonuç ne olursa olsun, Apogee oyunu çıkartmıştı, multiplayer modu bile olan Rise of The Triad, Wolfenstein 3D Engine kullanıyordu fakat daha geliştirilmiş bir versiyonuydu bu.
Rise of The Triad, Apogee tarafından yayınlandı, Apogee tarafından geliştirildi, bir garip projeydi işte, seveni vardı sevmeyeni vardı, benim unutamadığım oyunlardan biri falan da değildi, kendi halinde bir projeydi işte, Wolfenstein’ın kalıntılarından doğmuştu.

Şimdi 15 dolara yeni bir Rise of The Triad çıktı, yukarıda bahsettiğim oyunun yenilenmiş versiyonu, peki ama bu yenileme neleri kapsıyor dersiniz?

Bazı şeyler sanırım 90’lar da güzel, 2010’lar da değil. Rise of The Triad ise, bu konuda oldukça hayal kırıklığına uğratıyor açıkçası. Ortada 94’e nazaran daha iyi grafikler, remastered müzikler olabilir fakat bu zaten o dönemlerin içerisinde bile özel yeri olmayan bir oyunu daha farklı bir konuma getirmiyor maalesef.

Neyse ben size biraz oyunun konusundan bahsedeyim, HUNT isimli bir ekibin üyesisiniz (High-Risk-United Nations Task Force), silahlarınız var, gaza getirici hikayeniz var, önünüze geleni vuracaksınız, bunlar Nazilerden tutun pek çok farklı düşman çeşidine kadar değişebiliyor.
Yine beş adet karakterimiz var, hepsinin özellikleri değişik, kimi daha hızlı kimi daha yavaş ama dayanıklı, bunlardan birini seçip önünüze geleni monoton bir şekilde öldürmeye çalşıyorsunuz, bütün bunları yaparken hiç eğlenmiyorsunuz.

Rise of the Triad
Yapay zeka konusunda bir gelişme yok, 94 yılından beri hareket etmeyi özlemiş düşmanlar “biri beni vursa da hayatıma aksiyon girse” modunda sizin işinizi kolaylaştırıyorlar. Tavsiyem hareket etmeyen düşmanlardan sıkılırsanız multiplayer oynamanız.

Ben eski oyunların canlandırılması konusuna inanılmaz sıcak bakan birisiyim fakat grafiksel olarak ayar çekip bir de müzikleri güncelleyip 15 dolara satılmasına da eyvallah diyemiyorum açıkçası. Rise of The Triad o zaman da kötü bir oyundu, şimdi de kötü bir oyun.