1/2

Rise of Venice

Hakan Bozdemir 9.10.2013 - 17:47
Ticaretin kalbi Venice'de atıyor
Platformlar PC
Rise of Venice
  • Yapımcı - Yayıncı Gaming Minds - Kalypso
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Simülasyon,Strateji
Merlin Puanı 62
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%64
Artılar -Rönesans dönemini yaşatması, deniz savaşları
Eksiler -İyi olmayan grafikler, ufak tefek hatalar, savaşlarda çıkan sis sorunları, görevlerin bazılarının sıkıcı olması
Eskiden tarih dersinde görmüş olduğumuz Rönenans dönemi, Rise of Venice ile birlikte bizlerle buluşuyor. Rönesans döneminde ticaretin önemli yerlerinden biri haline gelmiş olan Venedik bu oyun ile birlikte bizim ana vatanımız oluyor.

Ana vatanımız Venice'de hikayemize genç bir denizci olarak başlıyoruz. Ticaret yaparak zengin olup, saygı kazanmak için uğraşıyoruz. Tabii bunları gerçekleştirirken istenmeyen olaylar da meydana gelebiliyor. Mesela korsanlar tarafından saldırıya uğrayabiliyorsunuz. İşte Rise of Venice tam anlamıyla böyle bir oyun diyebilirim.

Rise of Venice

Genç denizci göreve hazır!

Öncelikle sizlere oyunun hikayesinden kısaca bahsedeyim. Kendinize Venedik'te yaşayan bir denizci oluşturuyorsunuz ve ailenizle birlikte zengin olmak, saygı kazanmak için ticarete atılıyorsunuz. Ülkelerden gerekli malları toplayıp, ihtiyacı olanlara dağıtıyorsunuz. Böyle böyle kâr ederek ülkenizde yükselişe geçiyorsunuz. Tabii para kazanmanın başka yolları da bulunuyor. Mesela siz ticaret yaparken ailenizden başka birini daha ticarete yollayabiliyorsunuz. Bu şekilde daha fazla para kazanabilirsiniz.

Elbette sadece ticaret yaparak para kazanmıyorsunuz. Yüksek mevkilerde bulunan çeşitli senato üyelerinden ve şehirlerden görevler alarak ekstra para ve saygınlık kazanıyorsunuz. Bazı görevlerde size hazine haritası da veriyorlar ve sizler de bunu fırsat bilerek hazineyi aramaya çıkabiliyorsunuz. Tabii hazineyi bulmak için ilk önce haritası lazım. Haritanın ilk parçası görevle verilirken diğer parçalarını siz arayıp buluyorsunuz.

Rise of Venice


Malları kaptırmayın sakın!

Ticaretinizi ve görevlerinizi yaparken bazen işler iyi gitmeyebiliyor. Korsanlar tarafından saldırıya uğruyorsunuz ve haliyle onlarla savaşıyorsunuz. Savaşa girdiğinizde oyun farklı bir harita düzenine geçiyor. Daha büyük ve ayrıntılı olarak gemileri görüyorsunuz. Savaşmak için kullanacağınız tuşlar aşağıda yer alıyor ve nasıl savaşacağınızı çabucak öğreniyorsunuz. Korsanları yenmek o kadar zor olmamış bence, doğru açıyla ateş ettiğiniz zaman hemen ölüyorlar.

Korsanlardan da kurtulduktan sonra nerede kaldıysanız oradan devam ediyorsunuz. Olaylar sürekli olarak yukarıda anlattığım gibi ilerlemiyor. Eğer böyle olsaydı çok çabuk sürede can sıkabilirdi oyun. Fakat Rise of Venice bizlere farklı imkanlar da sunuyor. Bu farklı imkanlardan biri kendi üretim tesislerinizi ve ticaret filolarınızı kurmak. Diğer bir imkan ise önemli aileler ile tanışıp onlarla anlaşmalar yapmak. Bu şekilde günlük kar oranınızı önemli bir miktar da arttırabilirsiniz. Şimdi gelelim ticaretin detaylarına.