1/3

Risen 2: Dark Waters

Murat Halilbeyoğlu 7.05.2012 - 19:37
Bunlar korsansa ben de Denizkızı Eftelya'yım
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Risen 2: Dark Waters
  • Yapımcı - Yayıncı Deep Silver - Piranha Bytes
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Platform,Role Playing Game
Merlin Puanı 62
Artılar -Güzel çevre tasarımları, bol seçenekli crafting sistemi, atmosfer, müzikler olmasa da diğer sesler
Eksiler -Animasyonlar ve karakter tasarımları, oyundaki saçma sapan hatalar, tekrardan oynanabilirliğinin olmayışı, donuk diyaloglar
Klasik bir şekilde Karayip Korsanları’ndan veya ne bileyim o kilişeleşmiş korsan repliklerinden bahsetmeden konuya dalayım mı bu sefer? Cidden, her yazı için bir giriş yapıp oyun konusuna o şekilde geçmek şart mı? Çünkü bu yazımızda eleştirimize maruz kalan Risen 2: Dark Waters inanılır gibi değil. Fikirler çok güzel, sanatın gerektirdiği, el işini mecbur kılan alanlar çok iyi hazırlanmış lakin teknik açıdan inanılmaz düşük bir oyunla karşı karşıyayız. O yüzden iznizile ben bir an önce konuya giriyorum ki bu oyun sistemimden çabucak çıksın.

Risen 2: Dark Waters
Arrrh!!!
Risen 2: DarkWaters, merakla beklediğim oyundu ve ne yazık ki merakla beklediğim pek çok oyun gibi beni hayal kırıklığına uğrattı. Herşeyden önce oyunun animasyonları sanki 2005’ten kalmış gibi gözüküyor ki bu inanılmaz derece sinir bozucu bir durum, özellikle oyunun daha başında Patty’nin konuşurken yaptığı o aptalca el kol hareketleri beni ciddi anlamda oyundan soğuttu. Diğer karakterler de yine Patty kadar berbat animasyonlara sahip. Bunun yanında karakter modellemesi de ilk çağdan kalma olmasa bile üzerine fazla bir katkı yapıldığını söyleyemeyeceğim.

Diyaloglar, o kadar donuk ve o kadar basit ki bazen sessiz bir oyun yapsalarmış daha iyi olurmuş diye düşünüyorsunuz, fakat diyalogları etkileyici derecede olmsa da bazı karakterler oldukça iyi düşünülmüş ve garip kişilikler yerleştirilmiş. Bu da biraz olsun oyundaki diyaloglara hava katabiliyor.

Risen 2: Dark Waters
Hoş, diyaloglara laf etsek de açıkası Risen 2’de ses namına duyabileceğiniz neredeyse tek şey onlar çünkü ben Risen 2’nin oynanışı boyunca fazla müziğe rastlamadım. İlk sinematik de (ki ona da sinematik diyebilirsek) çalan müzik haricinde oyunda ben fazla müzik duyamadım. Hatta ayarlar kısmını kontrol edip acaba sorun bende mi diye bile düşündüm fakat hayır, sorun oyunun kendisinde. Oyunda hiçbir şekilde sizi tatmin edecek bir müzik duyamıyorsunuz. Bir adadaki ormanda gezerken, kolonide dolaşırken veya savaşırken müzikal anlamda hep sessizlik hakim. Tamam çevre sesleri, savaş sesleri, silahların patlaması ve kılış sesleri oldukça güzel ve tatmin edici şekilde hazırlanmış ancak işin içinde müzik olmayınca atmosfer de bir şekilde kayboluyor bu da bir gerçek.