Robert Downey Jr. Iron Man yerine farklı bir karakteri canlandıracakmış

Ersin Kılıç 29.05.2023 - 13:55
Robert Downey Jr. Iron Man karakteri ile Marvel evrenine damga vuran isimlerden biri oldu. Fakat ünlü oyuncu az kalsın farklı bir karaktere hayat veriyormuş.

Sinema dünyasına son 15 yılda damga vuran Marvel Sinematik Evreni'nde bu başarının en büyük pay sahiplerinden birisi de şüphesiz Robert Downey Jr. olmuştur. Yer aldığı Iron Man filminin başarısı ile birlikte büyük bir ivme kazanan Marvel filmlerinde, ünlü oyuncunun hep en ön planda olduğunu gördük. İlk etapta Robert Downey Jr. Iron Man yerine az kalsın farklı bir çizgi roman karakterine hayat verecekmiş.

Robert Downey Jr. Iron Man başka karakteri oynayacakmış

Iron Man filminin mimarı olan ve hem MCU hem de son dönemde Star Wars tarafında Mandalorian dizisine imza atan Jon Favreau, oldukça ilginç bir açıklamaya imza attı. Oyuncu, yapımcı ve yazar olarak büyük başarılara imza atan Favreau, Robert Downey Jr.'ın ilk etapta çok farklı bir karakter için düşünüldüğünü açıkladı.

Robert Downey Jr. Iron Man olmayacaktı

Marvel'ın Youtube kanalında Kevin Feige ile güzel bir söyleşiye imza atan Favreau "Hepinizin Robert Downey Jr. ile Doctor Doom ya da başka bir proje için tanıştığınızı hatırlıyorum. Sanırım 'Fantastik Dörtlü' gibi bir projede yer almak için gelmişti, yani herkes onun kim olduğunu biliyordu." dedi.

Daha sonra ise Tony Star rolünü oynamak için imza attıktan sonra filmle ilgili diğer her şeyin yerli yerine oturduğunu belirten Favreau "Rolü o kapınca hayatım çok daha kolaylaştı çünkü karakterin özünü çok iyi anladı. Sonra insanlar teker teker filme katılmaya başladılar çünkü artık ilginç bir şeye dönüşmüştü" ifadelerinde bulundu.

Marvel Sinematik Evreni'nin patronu diyebileceğimiz Feige ise söyleşide Robert Downey Jr. ne kadar önemli olduğunu dile getirmiş. İlk etapta MCU içerisinde başarısız bulunan film ve projeler olsa bile Downey gücü sayesinde markayı hep canlı tutabildiklerini dile getirmiş. Marvel patronu, "Robert'a 'Sen olmasaydın bu karmaşanın içinde olmazdık' derdim, yani o olmasaydı bir stüdyomuz olmazdı. Ya da sen Favreau" diyerek iki isme de haklarını teslim etmiş.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2023 21:21
Sen bir de 3. filmden umudunu kesmiş Sherlock Holmes film serisi hayranlarına sor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Robert Downey Jr. Iron Man olmayacaktı
İlginizi Çekebilir