Robot olmamıza bir adım daha yaklaşıldı

Furkan Güler 8.08.2017 - 17:09
Ohio Üniversitesi'nde yapılan yeni araştırmaya göre fantastik hikayelerde karşımızada çıkan bu olay artık gerçeğe dönüşüyor.
Hızla ilerleyen teknoloji artık insan vücuduna da etki etmeye başladı. İnsan bedenine yönelik daha çok tıp alanında atılımlar yapan teknoloji sektöründen çıkan yeni bir ürün sayesinde, hastalıklarımız artık daha hızlı iyileşecek. Amerika'da yer alan üniversitelerin geliştirdiği yeni çip mekanizması, insan vücuduna entegre bir şekilde sorunsuzca çalışabiliyor. Deri yoluyla vücuda yerleştirilen bu çip, yaralarımızı ve hastalıklarımızı ilaç veya benzeri bir tedaviye gerek kalmadan iyileştirmeye olanak sağlıyor. Ohio Üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya göre geliştirilen bu teknoloji, hasar almış organları bile tamir edebilmekte.

Robot olmamıza bir adım daha yaklaşıldı
"Doku nano-tranfeksiyonu" adını alan bu yöntem sayesinde çipler yaraların üzerine yerleştiriliyor. Yayılan manyetik dalgalar, hücreler üzerinden genlere iletiliyor. Bu sayede yaşlanan hücreler uyarılarak gençleştiriliyor. Araştırmacılara göre, test edilen nanoçip sayesinde ölen hücreleri canlı hücreler ile iletişime sokarak yenilemek mümkün. Projenin başında yer alan Chandan Sen isimli eğitim görevlisi, gelecek yıllarda bu teknolojinin hasarlı dokuların tamamının eski haline döndürebileceğine inanıyor.

Sık sık oyunlarda, filmlerde ve kitaplarda karşılaştığımız bu gerçek dışı olayların günümüz dünyasına aktarılması insanları oldukça heyecanlandırmakta. Yenilenen bir insan vücudu ile ancak fantastik hikayelerde karşılaşabiliyorduk, fakat bu proje sayesinde bu hayalin gerçeğe dönüşebileceğini söyleyebiliriz.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2017 16:16
İyi olabilir ama hiçbiri organik hoşafın yerini tutamaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
ozan86
ozan86 9.08.2017 15:06
Belki de farklı zaman boyutunda küçük yaralar 1 yılda iyileşiyordur. Bizim zaman boyutumuza gelen varlık bizi Wolverine gibi görebilir :)

Bu haber güzel de yalnız geçenlerde yaşlılığı bitiren çalışmaya sevinenler vardı. Arkadaşlar, sistem biraz daha insan odaklı olmalı. Bu değişmediği sürece bu teknolojilerin kullanımına sistem izin vermez. Bir yerden para kazanması lazım. O kadar zengin insanlar hastanelerinin iş yapmamasını ister mi ?
Emeklilik yaşı diye birşey kalmaz mesela :)

Yani demek istediğim şu ki, yine herşey belli bir gurubun elinde olacak. Ne yaparsak yapalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
mezzin31
mezzin31 9.08.2017 13:56
Helal olsun cok sevindim artik olumcul hastaliklarin onune gecilsin ya bu kadar insan yasamini yitiriyo her gun bu hastaliklar yuzunden...
Kalan Karakter: 300 Gönder
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 9.08.2017 11:43
Ben yaraları değil kopan uzuvları tamir eden bir teknoloji bekliyorum. Yara zaten öyle ya da böyle iyileşiyor ama kopan uzuvlar öyle değil.

Bu teknolojiyi geliştirebilirseniz o zaman takdirimi kazanırsınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2017 10:03
Bravo, süper bir gelişme, işte bu yüzden seviyorum bilim insanlarını.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Robot olmamıza bir adım daha yaklaşıldı
İlginizi Çekebilir