Rocket League'e kısa süreliğine Amerikan Futbolu modu geliyor

Alparslan Gürlek 29.01.2021 - 13:31
Psyonix tarafından geliştirilen arabalarla top oynama üzerine kurulu Rocket League şimdi Amerikan Futbolu ile tanışıyor. NFL modu yolda!

İlk kez Super Acrobatic Rocket Powered Battle Cars (SARPBC) ismiyle çıkan ve daha sonrasında 2015 yılında Rocket League ismiyle Steam'de yayınlanan oyun o günden beri inanılmaz ilgi görüyor. Fizik tabanlı arabalarla futbol, basketbol, buz hokeyi gibi çeşitli modları oynayabildiğiniz bu oyun şu sıralar Espor alanında da inanılmaz gelişme kaydediyor. Ülkemizde de küçük çaplı turnuvaları yapılsa da henüz büyük bir espor etkinliği düzenlenmiş değil. Oyunu çıktığı günden beri oynayan biri olarak söyleyebilirim ki Türkiye'de espor alanında gelişmesi gerekiyor. Ülkemizde gerçekten çok yetenekli oyuncuların olduğunu biliyorum ve onların bizi dünyada temsil etmesi gururunu yaşamak istiyorum. Tabi konumuza geri dönecek olursak, Rocket League NFL modu ile bu çeşitli oyun türlerinin arasına kısa süreliğine Amerikan Futbolu da eklenecek ve kurallar bu sefer baya farklı.

Rocket League NFL modu 2 Şubat - 8 Şubat aralığında sürecek

Rocket League'e kısa süreliğine Amerikan Futbolu modu geliyor

Yeni güncelleme ile birlikte gelecek NFL (National Footbal League) modu oyundaki kuralları alt üst edecek. Champions Field sahası kısa süreliğine değişecek ve standart top ise amerikan futbolu topuna dönüşecek. Oyuncular top ile temas ettikleri anda arabalarının üstünde taşımaya başlayacaklar ve biri gelip onlara vurana ya da onlar çift takla atana kadar düşmeyecek. Eğer topu arabasının üzerinde karşı kaleye kadar taşımayı başarırsa 7 puan, takla atarak gol atarsa da 3 puan kazanacak. Tıpkı standart Rocket League modlarında olduğu gibi NFL'de de bir oyuncunun diğerini patlatabilmesi için süpersonik hıza ulaşmış olması gerekecek. Yine aynı zamanda top ile arenadaki sınırlı alanları geçmeye kalkarsanız topu kaybedeceksiniz.

Kulağa eğlenceli gelen yeni Amerikan Futbolu modu 2 Şubat tarihinde başlayacak ve 8 Şubat'ta sona erecek. Kısa süreli bir oyun modu olarak karşımıza daha önce Rocket Labs modu da çıkmıştı. Aslında oyunda daha önceden bulunan, sonradan kaldırılan sahaları tekrar getirmiş ve birkaç günlüğüne oynamamıza izin vermişlerdi. Amerikan Futbolu modu da 8 Şubat'tan sonra oynanabilir olmayacak. F2P olmasıyla oyuncu sayısını neredeyse 5-6 kat yükseltmeyi başaran Rocket League etkinliklerle oyunu süslemeye devam ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rocket League'e kısa süreliğine Amerikan Futbolu modu geliyor
İlginizi Çekebilir