Rockstar Games çalışanlarına cinsel ayrımcılık mı yapıyor?

Furkan Güler 6.04.2018 - 16:19
Eğer iddialar doğru çıkarsa firmanın başı derde girebilir.

Video oyun tarihinin en tecrübeli geliştiricilerinden bir tanesi olan Rockstar Games hakkında ortaya ilginç bir iddia atıldı. İddiaya göre firmada çalışan kadın geliştiriciler, erkek geliştiricilerden yüzde 60 daha az maaş alıyorlar. Erkekler ile aynı işi aynı saatlerce yapan kadın geliştiricilere internet üzerinden ulaşmaya çalışan Rockstar takipçileri, herhangi sorunun cevabını alamadı. Fakat bu iddia sonucunda Rockstar Games cephesinin karıştığını söyleyebiliriz. Diğer bir yandan bu durumun başka büyük oyun üreticilerinde geçerli olmadığını belirtelim. Rockstar Games bilerek mi kadınlara düşük maaş politikası uyguluyor, yoksa ortada bir istisna mı var belli değil.

Rockstar'ın kadın geliştiricileri düşük maaş alıyor

Şu anda Red Dead Redemption 2 projesi üzerinde sıkı bir şekilde çalışan geliştiriciler, tüm dikkatlerini oyuna vermiş durumdalar. Eğer bu iddia doğrulanırsa, Rockstar Games oyunlarının satışları da bu iddiadan dolayı düşüş yaşayacaktır. Fakat yine de geliştiricilerin kusursuz bir oyun ile sevenlerinin karşısına çıkacağını bildiğimiz için, bu durum mahkemenin dışına pek taşmayabilir.

Son olarak düşük maaş altında çalışan kadın geliştiricilerin şimdilik mahkemeye başvurup başvurmadığı da belli değil.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 8.04.2018 23:16
kadin kismisi evde oturmali , ailesine hizmet etmeli ve cocuk dogurup onlari büyütmelidir . başka bi fonksiyona gerek yok . bulaştiklari her işte sorun cikan . ellerinin hamuruyla erkek işine karışmasinlar .
bortozol
bortozol 11.04.2018 17:48
"bulaştıkları her işte sorun çıkaranlar erkeklerdir. Ülkeler, para, din, savaşlar, ekonomi, endüstriler hep erkekler yüzünden var. Kadınlara kalsa dünya gerçekten daha güzel bir yer olurdu"

yani kadinlar savaşlarla birlikte ülkeleri , dini , ekonomiyi , endüstriyi kaldirir yada hic yapmazdi öyle mi .

yani onlara kalsa cinar yapragiyla dolaşip tuttugumuzu bilibili ?

ergenlik vardir , bi de aptallik vardir . sen ikisisinde okur .
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 16:57
bulaştıkları her işte sorun çıkaranlar erkeklerdir. Ülkeler, para, din, savaşlar, ekonomi, endüstriler hep erkekler yüzünden var. Kadınlara kalsa dünya gerçekten daha güzel bir yer olurdu. Bütün şiddet, yıkım ve kontrolün sorumlusu erkeklerdir. Allah bizim belamızı versin.
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 10:13
Kadınlar o oyunları yapacak olan çovukları yetiştirmeli.Ve o oyunu yapan eşini işine odaklamalı.Kadınlar olmazsa erkekler hiçbirşey, ama kadınlar bunu anlamıyor , biz aslında birbirimize bağlıyız fakat görevlerimiz farklı.(ben erkeğim)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2018 20:28
E yani, bu kadar testosteron kokan oyunlar yapan bir firmanın, şirkette kadın çalıştırmasına şükretmek lazım bence :D
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2018 16:57
erkek görünce içi titriyor.
bortozol
bortozol 8.04.2018 23:17
oyun oynarken burnuna testesteron kokulari geliyosa , kankam işin zor ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2018 23:28
erkekler daha eski çalışandır. Daha eski projelerde yer almıştır, ne biliyim kadın çalışanlar sonradan dahil olmuştur ekibe, tabi erkeklerde bu sürede maaş yerinde sayacak hali yok. Kadınlarda bunu görmeyip tribede girmiş olabilirler. Her şey mümkün.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2018 23:26
içeride ücretler konusunda bir adaletsizlik hissedilir, haliyle bu rahatsızlık dedikodulara dönüşür. Sonuçta işveren bir tek verdiğine baktığından çalışan olaya her yönden bakar. Amerika gibi bir yerde böyle ayrımcılığa giremezler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2018 23:24
kasıtlı olarak böyle bir anlayışla çalışan barındırması ve bunun su yüzüne çıkması vs... şimdi GTA 6 da ana karakter kadın olunca bu durum düzelmez ama olayın ayrıntısı çok önemli burada. Kaldı ki Rockstar Games oyunlarındaki içeriklerde oldukça kalıpların dışına çıkan bir firma bu olay başka gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Games çalışanlarına cinsel ayrımcılık mı yapıyor?
İlginizi Çekebilir