Rockstar Games oyun geliştiricisi Dhruva Interactive'i satın aldı

Ahmet Özçilingir 14.05.2019 - 12:25
Rockstar'dan yeni stüdyo hamlesi

Rockstar Games yeni bir oyun stüdyosu satın aldı. Aralık 2016'dan beri Starbreeze çatısı altında oyun geliştiren Hint video oyun geliştiricisi Dhruva Interactive, Rockstar Games bünyesine katıldı. Bu satın alma için batan geminin malları yorumları yapılıyor. Starbreeze'in finansal zorluk içinde olduğu ve yakın bir zamanda iflas bayrağını çekeceği düşünülüyor. Bu durumu adeta fırsat bilen Rockstar Games, yetenki bir kadrodan oluşan Dhruva Interactive'i 7.9 milyon dolara satın aldı. 

Rockstar Games, oyun geliştiricisi Dhruva Interactive'i satın aldı

Satın almanın bu yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Bu tarihe kadar Dhruva Interactive, Starbreeze'deki mevcut çalışmalarına devam edecek. Bir yandan da Rockstar Games'in Hindistan'daki stüdyosu, Rockstar India'nın projelerine destek olacak.

Dhruva Interactive, Bangalore merkezli bir Hint video oyun geliştiricisidir. Şirket Mart 1997'de Rajesh Rao tarafından kuruldu. Dhruva aynı zamanda Hindistan'daki en büyük sanat stüdyosudur. Aralık 2016'da Dhruva, İsveçli geliştirici Starbreeze Studios tarafından 8.5 milyon ABD Doları karşılığında satın alındı. Starbreeze satın almasından önce, stüdyo Halo 5, Forza Horizon 3, Quantum Break ve Sea of Thieves oyunlarına ve Strabrezee'de de Payday 2'ye katkıda bulunmuştu. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2019 17:39
GTA 6 için bayağa yoğun çalışma olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Games oyun geliştiricisi Dhruva Interactive'i satın aldı
İlginizi Çekebilir