Rockstar GTA 6'ya odaklanmış durumda

Alparslan Gürlek 6.07.2022 - 10:47
Geçtiğimiz günlerde düşen haberlere ve yeni raporlara bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Rockstar tüm odağı GTA 6'ya vermiş durumda.

Bildiğiniz gibi dün yaptığımız bir haberde GTA 4 ve Red Dead Redemption remastered projelerinin hayal olduğunu bildirmiştik. Bugün gelen yeni raporlar ve gelişmeler gösteriyor ki projelerin rafa kalkmasındaki temel neden, GTA Trilogy DE'nin sorunlu çıkışı değil. Rockstar, bütün ağırlığı Grant Theft Auto 6'ya vermiş durumda.

Rockstar GTA 6 oyununa ağırlık veriyor

Grand Theft Auto IV ve Red Dead Redemption oyunlarının remastered sürümleri birkaç yıl öncesinden Rockstar'ın aklındaymış ancak son zamanlarda bu projeleri iptal etmişler. Bunun sebebinin ise The Trilogy Definitive Edition'un sorunlu çıkışı olduğu düşünülüyordu. Ancak yeni raporlar gösteriyor ki şirket, remastered projelerini GTA 6'ya odaklanmak için rafa kaldırmış.

Rockstar GTA 6'ya odaklanmış durumda

Kotaku, Rockstar'ın planlarına hakim olan birkaç kaynaktan aldığı bilgiyle, stüdyonun geçici olarak remastered projelerini rafa kaldırdığını ve tamamen GTA 6'ya odaklanacağını bildiriyor. Bildiğiniz gibi Şubat ayında şirketin de onayladığı gibi yeni GTA oyunu aktif olarak geliştiriliyor ve geliştirme süreci iyi gidiyor. Aynı zamanda Kotaku'nun kaynaklarına göre Rockstar, sıradaki projelerini yayınlayana kadar insanların The Trilogy remastered oyunlarının başarısız çıkışlarını unutacağını umuyor.

Ayrıca gelen yeni söylentilere göre RDR ve GTA4 remastered projeleri tamamen iptal edilmemiş. Bir ihtimal diyor ki; GTA 6'nın çıkışından sonra Rockstar tekrar bu oyunlar üzerinde çalışabilir. Tabi yine de çok umutlanmamakta fayda var, Rockstar bu, ters köşe yapmayı sever.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2022 11:32
Boşstargames
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 11:54
:) knk turkiyenin ozetisin
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 01:58
oyun sektörünün sağlam şirketlerinden biriyle böyle dalga geçmemelisin...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2022 04:51
Bütün oyun geliştiricileri Rockstar gibi olmalı. Elinde gerçekten bir şey varken ortaya çıkıp sunum yapıyor adamlar. Günümüzde oyun endüstirisindeki en büyük problem oyunları çok erken duyurup hype oluşturmak. En önemli örnek CD ProjectRed-Cyberpunk2077. Duyurunun duyursunu yapmaya başadılar artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar GTA 6'ya odaklanmış durumda
İlginizi Çekebilir