Rockstar sinematik oyunlar peşinde

Murat Sağlam 4.05.2011 - 10:18
Rob Nelson: İnteraktif filmler yapmıyoruz
Rockstar Games'ten Rob Nelson, Tribecca Film Festival'de L.A. Noire oyununu hazırlarlarken, Chinatown ve L.A. Confidential isimli filmlerden esinlendiklerini kabul etmişti.

Rockstar sinematik oyunlar peşinde
Fakat bir yandan da, yaptıkları işin kesinlikle interaktif filmler değil, gerçek bir oyun ama sinematik denebilecek kadar filmlere yakın işler olduğunu söyledi. "Yalnızca oyun oynayan insanların anlayabileceği bir görsel dilimiz var" diyerek yaptıkları işin oldukça zor olduğunu ama sonuçların keyif verdiğini belirtti.

"Sorgu sahnelerini yaratmak, bir suç mahali yaratmak, özellikle de bunları açık dünyaya sahip bir oyunda yapmak oldukça zor. Çünkü bunları denerken elinizde dağınık, bölük pörçük bir oyun kalması ihtimali çok yüksek."

"Sorgu sahnelerini uzun süre "text-adventure" bazlı oyunlar gibi tutmak zorunda kaldık. Ardından stüdyonun kapısından içeri giren amatör aktörler yeni teknoloji Motion-Scan ile birlikte sahneleri oynamaya başladıklarında ise gerçekten doğru bir iş yaptığımızı anladık. Hele ki profesyonel aktörler işin içine girdiğinde arkamıza yaslanıp 'Tamam, bu iş oldu!' diyebildik." diyerek konuşmasını noktaladı.

Bildiğiniz gibi L.A. Noire, 400'den fazla karakter, 20 asıl görev, 2.200 sayfalık senaryosuyla neredeyse iki sezonluk bir Amerikan dizisi uzunluğunda ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde oyuncuyla buluşacak.
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar sinematik oyunlar peşinde
İlginizi Çekebilir