Rockstar'ın iş ilanı, Grand Theft Auto 6'ya ışık tutuyor

Taylan Bal 17.08.2023 - 10:17
Rockstar'ın resmi kariyer sayfasında yayınlanan son iş ilanı, uzun zamandır beklenen Grand Theft Auto 6 oyununun olası ayarına dair ipuçları sunuyor.

GTA 5'in piyasaya sürülmesinden neredeyse on yıl geçti. Ancak Rockstar, Grand Theft Auto 6'yı hızla piyasaya sürmek istemiyor gibi görünüyor. Grand Theft Auto 6, muhtemelen tarihin en çok beklenen oyunlarından biri ve hayranlar, Grand Theft Auto 5'in piyasaya sürülmesinden bu yana yeni bir heyecan bekliyorlar. 

GTA 6 sürekli ilginin odağında

GTA 5'in başarısı, GTA 6 için duyulan heyecanın bir diğer nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü beklentiler, video oyunu tarihinde en çok satan ikinci oyun olan GTA 5'i geçmek üzerine kurulu. Bunun dışında, Eylül 2022'de ortaya çıkan üzücü GTA 6 sızıntısı dışında, hayranların oyun hakkında pek bir bilgisi yok. Ancak Rockstar, bir iş ilanı aracılığıyla gelecek oyunuyla ilgili ilginç bir detayı sızdırmış olabilir.

İlginizi Çekebilir: GTA 6 Çıkış Tarihi

Rockstar, karakter montaj sanatçısı arıyor

Rockstar Games'in kariyer sayfasında, Toronto stüdyosunda bir Karakter Montaj Sanatçısı pozisyonu şu anda açık. Ayrıca bu pozisyon muhtemelen GTA 6 hakkında bir ipucu sunuyor. İş, adaydan "döneme özgü kültür ve demografiler" konusunda iyi donanımlı olmasını ve modaya ve sokak stiline anlayış getirmesini gerektiriyor. 

GTA 6 sürekli ilginin odağında

İş aynı zamanda adaydan açık dünyayı da doldurmasını istiyor, ki bu muhtemelen oyunun ayarına göre NPC'ler oluşturmayı ve onları tarzlandırmayı içeriyor. Grand Theft Auto 6 için resmi bir flashback veya zaman atlaması onayı olmasa da, bu iş ilanı en azından oyunun bir kısmının modern dönemde geçmeyeceğini doğruluyor gibi görünüyor.

Take-Two CEO'su Strauss Zelnick yakın zamanda şirketin 2025 mali yılında "önemli bir dönüm noktası" yaşayacağını belirtti, bu da oyunun 2024-25 arasında piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor olabilir. Bir kullanıcı, GTA 6'nın tatil döneminde 2024'te piyasaya sürülebileceğini iddia etmişti. Bu da Zelnick'in açıklamasından sonra olasılık dahilinde görünüyor.

Son sızıntılardan biri ise, Grand Theft Auto 6'nın 2015'ten bu yana geliştirildiğini ortaya koydu. Bu, 2018'de şirketten ayrılan eski bir Rockstar çalışanı tarafından dile getirildi. İlginçtir ki, aynı kişi Bully 2 başlıklı bir oyunun geliştirildiğini ancak kısa süre sonra iptal edildiğini de belirtmişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 09:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2023 13:57
Umarım her oyunda olduğu gibi üzerine bir şeyler koyarlar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar'ın iş ilanı, Grand Theft Auto 6'ya ışık tutuyor
İlginizi Çekebilir