Rogue Prince of Persia Erken Erişim İnceleme

Tunay Şahin 27.05.2024 - 22:26
The Rogue Prince of Persia inceleme yazımızda, akıcı hareketleri ve benzersiz düşmanlarıyla dikkat çeken oyuna yakından bakıyoruz.

Rogue Prince of Persia Erken Erişim İncelemesi: İlk Prince of Persia oyununu hatırlar mısınız? 1989 yılında Apple 2'ye çıktığında büyük olay olmuştu. O güne kadar karşılaşmadığımız grafikler, hikaye derken belki de oyun dünyasını baştan aşağı değiştiren mekaniklere sahipti. Yandan görünümlü Prensimiz, ilk defa bu oyunda hoplayıp zıplamaya başlamış ve bir türlü de yere inememişti.

İlk çıkışından 35 sene sonra, bu yıl iki tane birden yeni Prince oyunu ile tanıştık. Prince of Persia: The Lost Crown hala hafızalarda tazeliğini korurken, Evil Empire’ın Dead Cells benzeri oyunu The Rogue Prince of Persia erken erişime açıldı.

The Rogue Prince of Persia İnceleme / Erken Erişim - 1

The Rogue Prince of Persia İnceleme / Erken Erişim

Hunlar tarafından kuşatılmış krallığımızın kaderi bir defa daha bizim elimizde. Prens ise, bir zaman döngüsünde sıkışıp kalmış ve bir avuç müttefikinin yardımıyla halkını kurtarmaya çalışmakta. Oyunun başından itibaren Dead Cells'e çok benziyor, ancak tempo ve zorluk söz konusu olduğunda değişiklikler var.

Prens, akrobatik hareketleriyle dikkat çeken oyunda kontrolcü desteği ile rahatça oynayabilirsiniz. Zaten bence 2D platform oyunları mutlaka kontrolcü ile oynanmalı. Ben de Dual Sense ile oynadım. Oyun boyunca her yerde tuzaklar ve tehlikeler bulunuyor. Bu nedenle, kontrollerde olabildiğince çabuk ustalaşmanız faydanıza olacaktır. Savaş akışını sıkı bir şekilde kavramak, özellikle tuzaklar ve düşüşlerle dolu Hun dolu bir ekranla karşılaştığınızda kritik hale geliyor.

The Rogue Prince of Persia İnceleme / Erken Erişim - 2

Oynanış ve İlerleme Sistemi

Silahlarımızı sandıklardan buluyoruz. Bunların kilidini açtıktan sonra kullanabilirsiniz. Yakın dövüş silahları ve yay, çakram ve yakalama kancası gibi ikincil aletler beklediğim çeşitlilik seviyesine sahip değil. Çakram ve yakalama kancası, düşmanları kendinize yaklaştırmak için kullanılır. Erken erişim süresince tılsımların yanı sıra muhtemelen daha fazla silah da eklenecektir.

Bu güçlendirmeler dört yuvanızdan herhangi birine takılabilir ve saldırılarınıza, tekmelerinize veya kaymalarınıza element hasarı eklemek gibi etkiler sağlar. Ayrıca bu yuvalara iyileştirme iksiri veya alet cephanenizin çekildiği enerjinizi yeniden dolduran güçler de takabilirsiniz.

The Rogue Prince of Persia İnceleme / Erken Erişim - 3

Oyun, neredeyse Hades benzeri bir ilerleme sistemi sunuyor. Öldüğünüzde, anlatı bölümlerinin kilidini açılır ve kampınıza yeni karakterler getirir. Ancak, ilerlemek için mutlaka ilk boss ile yüzleşmeniz gerekecek. Daha fazla müttefik size katıldıkça, teçhizatınız için daha fazla yetenek ve yükseltmenin kilidini açıyorsunuz. Mor parıltılar toplamak da ganimet havuzunuza eklemek için yeni silahların, tılsımların ve araçların kilidini açmanızı sağlıyor.

The Rogue Prince of Persia ile Dead Cells arasındaki belki de en büyük fark, Dead Cells'in sağlığınızı ve saldırı hasarınızı yükseltmek için daha fazla seçenek sunması. Rogue Prince of Persia, hasar veya savunma biriktirmek için daha az araç ve seçenek sunuyor. Ancak bu elbette erken erişim dönemi. Hareket ve dövüş akıcı, geri bildirim muhteşem ve sanat tarzı süper etkili. Müzikler ise inanılmaz.

The Rogue Prince of Persia İnceleme / Erken Erişim - 4

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 05:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2024 02:55
Oyunun cok kötü yapmisin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2024 14:53
Yıl 2024 değil de sanki doksanlarmış gibi şakadan oyun! Şimdi bir de 1 lira bile etmeyecek bu oyunu en az 2000 liraya satsınlar da bari şaka eksik kalmasın! Herkes aklına geldikçe gülüp eğlensin hayrına! :D
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2024 02:29
20:54@- Haklısın... 10 milyon da satar, 30 milyon da... Marjinal takılanları kandırıp söğüşlemek nasıl olsa çok kolay gümümüzde... :D
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2024 20:54
sen böyle dediysen en az 10 milyon satar. hahaa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2024 07:31
çocukken browser üzerinden oynadığım flash oyunlar gibi basit, acemi işi görselliği var
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2024 20:53
mario çocuk oyunu kanka ya
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2024 10:47
Görselliği hoşuma gitti benim.
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2024 09:48
Basit mi? :)) Bayılıyorum senin gibi oynamadığı oyunlar hakkında böyle küçümseyerek yorum yapanlara. Açıp önüne koysak iki saat düşünürsün neyi nasıl yapacağını.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rogue Prince of Persia Erken Erişim İnceleme
İlginizi Çekebilir