Roku'nun Ücretsiz Yayın Akışı Hizmeti Artık Her Yerde Aktif!

Ege Erkek 9.08.2018 - 03:37
Yurt dışından yurt içine, Roku artık her yerde.

Roku'nun Ücretsiz Yayın Akışı Hizmeti Artık Her Yerde Aktif!

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde son derece popüler olan medya oynatıcılarından Roku, bugün itibariyle yaptığı duyuruda artık internet dünyasına adımını attığını açıkladı. Chromecast, Amazon Fire TV ve diğer benzer yayın akışı sağlayan servisler gibi cüzi fiyat aralıklarında yüzlerce dizi ve filmi kullanıcılarının önüne seren Roku, reklam destekli ve ücretsiz yayın akışı servisinin; PC, tablet ve akıllı telefonlarda takip edilebileceğini belirtti.

Haberin başında belirtildiği üzere bu duyurudan daha önce de ulaşılabilir bir sistem olan Roku, ücretsiz yayın akışı sisteminden evvel sadece Roku TV'ye sahip olan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyordu.

Roku'nun Ücretsiz Yayın Akışı Hizmeti Artık Her Yerde Aktif!

Roku'nun resmi internet sitesinden bir Roku hesabı oluşturduktan sonra; sistemde mevcut olan  filmleri, sunucuda bulunan TV şovlarını ve  Roku hizmetinin kullanıcılara bedava olarak sunduğu kısa video yayınlarını izlemeye başlayabilirsiniz. Roku; Paramount, Sony Pictures, Lionsgate ve Warner Bros gibi stüdyoların bazı ücretsiz filmlerini hizmetinize sunuyor. Oldukça eski bir katalog içeriğine sahip olan bu sistemin bünyesinde barındığı bazı içerikler şöyle: The Matrix, 50 First Dates, Nacho Libre ve Wayne’s World 2. Ayrıca haber kanallarıyla ilgilenen kullanıcıların izleyebileceği bazı haber kanalları şunlar: ABC News, Newsy, PeopleTV ve Cheddar.

Son olarak, Roku sisteminin içinde bulunan ana menünün en üstünde "öne çıkan ücretsiz içerik" servisi yer almakta. Bu servis, kullanıcıların Roku şirketiyle partner olan içerik firmalarının filmlerini veya dizilerini doğrudan ve ücretsiz bir şekilde izlemenizi sağlıyor.

Roku'nun Ücretsiz Yayın Akışı Hizmeti Artık Her Yerde Aktif!

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 23:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 11:04
Bu haberin ve söz konusu sistemin bize ne faydası var anlayamadım?

________________________________

Bu haber, alternatif bir medya sistemi arayan okuyucularımız için yapıldı, teşekkürler.

Ege ERKEK
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 13:40
Ege kardeşim, yanlış anlamayasın. Türk kullanıcılar için hitab eden bir yanı var mı onu sormuştum. Türkçe alt yazı...vs Çünkü bu tip sistemlerde genelde, coğrafi konum uyarısı olur ve hiç bir şey izleyemeyiz.

_______________________________________

Güzel bir noktaya parmak bastığınız için teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınız ile kitlemizi şöyle bilgilendirelim: Ana akım kaynaklarında coğrafi bir kısıtlama ibaresine rastlamadık ve internet üzerinden erişilebildiği için Twitch tarzı bir yapının olduğunu düşünüyoruz.

Bu bağlamda, Türkçe alt yazı ibaresine de rastlamadık. Roku, daha önce ABD'de yer alan ve Amazon'dan dahi getirtemediğiniz bir medya oynatıcıydı fakat birkaç dolaylı yoldan TR'ye getirilebiliyordu. Şimdi ise tüm dünyaya açıldıklarını duyurdukları için sanırım söylediğiniz sorunun olacağını düşünmüyoruz.

Saygılarımla,

Ege ERKEK
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 10:12
Çok güzelmiş fakat üyelik için kredi kartı bilgisi istiyor ,herkesin dikkatine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Roku'nun Ücretsiz Yayın Akışı Hizmeti Artık Her Yerde Aktif!
İlginizi Çekebilir