1/2

Room Zoom: Race For Impact

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Oyuncak arabaların hiç bilmediğimiz yönleri.
Platformlar PC
Room Zoom: Race For Impact
Merlin Puanı 55
Artılar Çoklu oyuncu modu oldukça eğlenceli. Farklı harita dizaynı.
Eksiler Vasat grafikler, yapay zekâ hiç akıllıca davranmıyor.

Vızıltıya benzeyen motor sesleri, mermerin üzerindeki lastik gıcırtıları, kitap kapaklarından rampalar ve araçların birbirlerine tuzak kurmalarını sağlayacak enerji paketleri. Bütün bunlar size hangi oyunu anımsatıyor? Elbette Re-Volt... 99 yılının yaz aylarında piyasaya çıkan, uzaktan kumandalı araçların birbirleriyle amansız mücadelesini sergileyen ve eğlence dozajı tavana vuran bir oyundu. Sadece eğlenceli değil aynı zamanda dönemin en iyi grafiklerine sahip oyunlardan biriydi. “Peki bütün bunların Room Zoom ile ne alakası var ?” diye sorarsanız, verilecek cevap belli; Room Zoom, Re-volt isimli oyunun başarısız bir taklidi.

‘Sadelik’ Room Zoom’un ruhunda var...

Techno müziklerden oluşan ve oyun içi görüntülerini izlettiren basit açılış videosundan sonra, oldukça sıradan ve sade yapılmış bir menü ile karşılaşıyoruz. ‘Single’ ve ‘Championship’ seçeneklerinden birine tıklayıp oyuna başlayınca; 4 tanesi seçilebilen, 12 harita ve yine 6 tanesi kullanılabilen, 16 araç arasında dilediğimizi seçiyor ve oyuna giriş yapıyoruz. Araçlar birbirlerinden; hız, dayanıklılık, ağırlık, hakimiyet ve hızlanma gibi kriterlerle ayrılıyorlar. Yarış içerisinde önem verdiğiniz özelliğin hangisi olduğunu belirledikten sonra kendinize en uygun olan aracı seçip son olarak da yapay zekânın derecesini de belirleyerek yarışa başlıyorsunuz.

Room Zoom’un haritaları; oyuncaklarla kaplı çocuk odalarından, şampuan ve deterjan kutuları gibi engeller içeren banyolara, patlayıcı tüpler içeren araştırma labaratuarlarından, çevreyen tahta parçaları ve talaşlar yayılmış marangoz atelyesine kadar çeşitlilik gösteriyor. Görüntüsü, oynanabilirliği ve kontrolleri ile vasatı aşamayan oyunun, harita dizaynları oldukça başarılı. Özellikle ev içi geçen bölümlerde; kitaplar, saksılar ve karton kutular gibi, günlük hayatta çok sık karşılaştığımız cisimlerin akıllıca dağılımı pistlerin eğlenceli olmasını sağlıyor. Öyle ki pistlerin yapısı bir grup çocuğun hazırladığı izlenimi veriyor. Haritaların çok büyük olmaması, hatta atılacak iki turda kolayca ezberlenebilecek kadar kısa olması eksi olarak görülebilir. Pistler pek çok cisim içerdiğinden ve her çarpışma sonucu cisimlerin yeri değiştiğinden, karışık görünüme sahip olan pistlerde en büyük yardımcımız yol boyunca çizilmiş olan oklar olacaktır. Yarış esnasında okları kaybetmeniz yoldan çıkmış olduğunuzu belirttiğinden, hemen ‘R’ tuşuna basmalı ve piste geri dönmeliyiz.

Oyuncak arabaların silahı ‘Power-up’lar

Harita üzerindeki cisimler ise yarışın en acımasız ve en önemli unsurunu teşkil ediyor. Çünkü Room Zoom’da başarılı olmanın sırrı başarılı sürüşten çok, power-up’ları (enerji paketleri) ve hareketli cisimleri akıllıca kullanmaktan geçiyor. Çevrede göreceğimiz hemen her cisim, çarpmamız halinde, hızımıza ve yönümüze bağlı olarak hareket ediyor. Özellikle büyük cisimleri hemen yanımızda devam etmekte olan rakibimizin önüne ittirmek ya da arkamızdan gelenlere yolu kapatmak için üst üste duran kutuları yıkmak akıllıca çözümler olabilir.