1/3

Rotamız, Online Evrenler 131

Onur Yürek 16.10.2014 - 18:07
World of Warcraft'ın yeni güncellemesi ve yeniden yeşeren umutlar
Rotamız Online Evrenler'in bu haftaki konusu, hepinizin tahmin edebileceği bir şey... World of Warcraft! Aramızda WoW'dan nefret edenler varsa, bu haftalık Rotamız Online Evrenler'i pas geçebilir. Öhöm... şaka tabi, özellikle benim gibi zamanında delice WoW oynamış ve ardından son ek paketle birlikte oyunun iyice sarpa sarmış olduğunu düşünenleri oldukça mutlu edecek bir yazı olacağına inanıyorum.

Bildiğiniz gibi Warlords of Draenor çıkış tarihi oldukça yaklaşmış durumda ve Blizzard her ek paket öncesi yaptığı gibi, bize yine büyük bir güncelleme sundu. The Iron Tide adına sahip olan 6.0.2 güncellemesi ile oyunda bulunan pek çok özellik tamamen değişiyor. Bu konuyla ilgili güncelleme notlarını zaten WoW'un resmi sitesinden inceleyebilirsiniz, ben bugün sizlere bu güncellemeyle beni ve benim gibi düşünen eski WoW oyuncularını en çok heyecanlandıracağını düşündüğüm şeyleri anlatmaya çalışacağım.

Rotamız, Online Evrenler 131


Yıllardır beklediğim değişiklikler


6.0.2 güncellemesiyle birlikte beni en çok heyecanlandıran konu, Stat Squish isimli yenilik oldu. Sizi bilmem ama ben WoW'un Vanilla ve TBC dönemlerini seven bir insanım, WotLK'de fena sayılmazdı hani ama Cataclysm ve MoP benim için tam bir hayal kırıklığı olmuştu.

Bu hayal kırıklığının nedeni özellikle MoP'da daha önceden tam anlamıyla bilmediğimiz hikayelere sahip yeni boss ve hikayelerin bizlere sunulmasıydı. Benim WoW'da heyecanlandıran en büyük noktalardan bir tanesi, her zaman ana Warcraft dünyasına bağlı olarak ilerleyen hikayesi ve oyun içerikleriydi fakat MoP ile durum tamamen değişmişti. Daha önceden duymadığım, görmediğim gereksiz boss dövüşleri, rahatsız edici bazı hikayeler... bu liste böyle uzar gider.

Rotamız, Online Evrenler 131
Ha, elbette WoW, MoP ile kötü bir hale geldi demiyorum, iyi yönleri yoktu demek kesinlikle yanlış olur. Fakat benim gibi Vanilla döneminden beri oynayan bir insana çekici gelen yönü çok azdı. Gerçi bu haliyle bile hala herhangi bir MMORPG yanına dahi yaklaşmayı başarabilmiş durumda değil de neyse. Tekrardan konumuza dönersek, tüm bunların dışında son ek paketlerde beni en çok rahatsız eden noktalardan bir tanesi, seviyenin yükselmesiyle birlikte karakterlerin özelliklerinin de giderek artması oldu.