1/2

Rotamız, Online Evrenler 26

Özgür Yıldız 22.07.2010 - 10:39
Online oyunlar, kazanda kaynıyor
Geçtiğimiz iki haftada gelen E3 videoları ve haber azlığının, sizlerin de pek fazla yazı okuyamayıp video izlemenize neden olduğunun farkındayım. Ancak bu hafta öyle haberler geldi ki, okumayı bırakamayacaksınız. Özellikle World of Warcraft, Guild Wars 2 ve Torchlight’la ilgili ortaya çıkan haberler oldukça ilgi çekici. Bakalım bu hafta online dünyalarda neler olmuş?

...Ve Cataclysm

Blizzard Entertainment, 30 Haziran itibariyle üçüncü ek paket World of Warcraft: Cataclysm’in kapalı betasının başladığını duyurdu. Battle.net’e üye olup Opt-In programını çalıştıranlar arasında seçilmiş olan kullanıcılara gönderilecek davetiylerin dağıtımına başlandı.

Rotamız, Online Evrenler 26
Tester olmaya hak kazananlar, firmaya oyunla ilgili hataları, denge konularını ve içeriği geliştirecek bilgiler vermek durumunda. Tabi ki bunların yanında sayılı sayıda insanın görebildiği Cataclysm’i de tecrübe etmiş olacaklar.

Bunun dışında Wrath of the Lich King cephesinde de 3.3.5 yamasının yayımlandığını belirtelim. Bu yeni yamayla Battle.net’in Real ID özelliğiyle birlikte yeni raid Ruby Sanctum oyuna eklenmiş durumda.

Catacylsm resimlerine ulaşmak için tıklayın:

Bedava MMO?

Son yıllarda ortaya çıkan F2P furyası, büyük MMO geliştiricilerinin de kafasını karıştırmışa benziyor. EverQuest 2 yapımcısı Dave Georgeson, son günlerde çıkan söylentilere son noktayı koydu. Üyelik sistemlerini değiştirmeyeceklerini belirten Georgeson, EverQuest 2’nin olduğu gibi kalacağını söyledi.
World of Warcraft baş tasarımcısı Tom Chilton ise, oyunun geleceğinde bir üyelik ücretinin alınmasının pek de mantıklı olmayacağını düşündüğünü belirtti.  Chilton, Blizzard’ın bu konuda aceleci olmadığını söylerken, bir başka oyunun WoW’u geçmesi durumunda üyelik ücreti almanın mantıksız olacağından bahsetti.