1/2

Rotamız, Online Evrenler 30

Özgür Yıldız 4.08.2010 - 14:20
Online rotamızda ilerlemeye devam!

Battle.net nereye gidiyor?

Yıllık iznimi kullanıyor olmama rağmen, siz sevgili okuyuculardan uzak kalmak istemedim ve her hafta olduğu gibi Rotamız, Online Evrenler’i sizlerle buluşturuyorum. Bu hafta StarCraft II nedeniyle oldukça yorucuydu. Sabaha kadar oyunu oynadık, röportajlarımızı montajladık, video incelememizi yaptık. Peki StarCraft II için değdi mi? Son anına kadar evet.

Oyuna girdiğimde (Battle.net hesabınızla giriyorsunuz) gözüme çarpan ilk şey Real ID sahibi arkadaşlarımı görmek oldu. Onlarla sanki aynı oyunu oynuyormuşçasına mesajlaşabiliyordum. Ancak onlar World of Warcraft oynuyordu. Daha da ilginci bunu StarCraft II’nin her anında yapabiliyor olmamdı. Görünüşe göre Blizzard, oldukça iyi bir iş çıkarmış. Battle.net’in ilerde ne hale gelebileceği sadece hayalgücümüzle sınırlı.

Bir başka konu ise, Blizzard’ın SC2’nin ara sahnelerinde kullandığı motor. Daha önce hiç bir Blizzard oyununda görmediğimiz kadar güzel. Bu da akla gelecekteki World of Warcraft ya da Diablo’da böylesine grafikleri görüp göremeyeceğimiz sorusunu getiriyor.
Bu kadar StarCraft II’den sonra, MMO alemine bir dönüş yapalım.

Bir dev daha F2P oluyor

Sony Online Entertainment’tan yapılan açıklamayla, EverQuest II’nin de Free-to-Play seçeneği sunacağı belirtildi. Yeni modun 17 Ağustos’ta bir Beta sürümle denenmeye başlanacağı söyleniyor.
EverQuest II Extended adını taşıyan oyun, genel anlamda Free-to-Play olmayacak, ancak bu yeni seçenek, farklı bir sunucuda oyunu The Shadow Odyssey’e kadar oynamaya izin verecek. Ek ırklar, 80-90 seviyeleri, ekstra zırh ya da iksirler gibi özelliklere ise oyunun marketplace’inden edinebilinecek.
EverQuest II’ye aylık ücret ödeyenler ise istekleri doğrultusunda bu F2P sunucularına geçiş yapabilecekler. Ancak karakterlerinin altınlarını transfer edemeyecekler. Bunun dışında çantalar, ticarette kullanılamayan eşyalar transfer edilebilecek. Extended, istek doğrultusunda yıllık ya da aylık ücret de ödemeye izin veriyor. Yıllık 200 dolar veya aylık 16.66 dolar ödenerek oynanabilecek.