1/2

Rotamız, Online Evrenler 31

Özgür Yıldız
Özgür Yıldız 19.08.2010 - 16:49
Karanlık çağlardan uzayın derinliklerine kadar uzanıyoruz
Free-to-play bilinmezi

Geçtiğimiz hafta EverQuest II’nin de Free-to-play arenasına adım atmaya hazırlandığını duyurmuştuk. Birçok oyunun da bu yönde planları olduğu gelen haberler arasında. Peki gelecek nasıl görünüyor?

Ofiste uzun süre aramızda tartıştığımız “World of Warcraft, free-to-play olur mu?” sorusu, halen kafaları karıştırıyor. Bu sorunun cevabı, MMO endüstrisinin de geleceğini belirleyebilir. Ancak Blizzard gibi büyük bir şirketin bu yeni markete kolay kolay adım atması beklenmiyor. Çünkü Blizzard bu modelden oldukça memnun ve piyasaya ne zaman yeni ve satabilecekleri bir şey sunsalar, ilk gününden itibaren yüksek satış rakamlarını yakalayabiliyorlar. En basitinden WoW’a yeni bir binek sunduklarında, bir gecede 140.000 kişinin sıraya girdiğini biliyoruz.

Şirket açısından durum böyleyken, oyunculara açısından da durum pek farklı değil. World of Warcraft oyuncuları, genel olarak oyunun Free-to-play olmasına karşı. Oyuncu seviyesinin belli bir kalitede tutulmasının ancak paralı üyeliklerle sağlanabileceği görüşündeler. Kısacası oyunlarının “ayağa düşmesini” istemiyorlar.

Buna rağmen EverQuest II’nin izlediği farklı Free-to-play modeliyle bunun da önüne geçilebildiği göz önüne alındığında, Blizzard’ın ne yapabileceği halen merak konusu olmaya devam ediyor.

Rotamız, Online Evrenler 31
LEGO Universe’ün hikayesi açıklandı

Özellikle 6-14 yaş arası oyunculara yönelik geliştirilmekte olan LEGO Universe’in hikayesi su yüzüne çıktı. Hikaye, dört cesur LEGO maceracılarının Imagination Nexus’u bulmalarıyla başlıyor. Imagination Nexus, LEGO dünyasında binaların yapılmasına ve LEGO hayvanlarının canlanmasına izin veren gücün kaynağı. Bu kaynağı keşfeden 4 maceracı, kaynakta bir sızıntı olduğunu keşfeder. Bunlardan üçü sızıntıyı kapatmayı önerirken, dördüncüleri bu sızıntıdan yararlanmak ister. Bunun sonucunda dördüncü maceracı bu sızıntıdan içeri çekilir ve büyük bir patlama gerçekleşir. Bunun sonucunda kötülük bütün topraklara yayılır.

LEGO Universe’de 4 farklı fraksiyon bulunacak. Bunlar Sentinel, Assembly, Venture League ve Paradox.

Adblock yazılımı bulundu! Lütfen aşağıdaki notu okuyun.

AdBlock Plus ya da benzeri bir yazılım kullandığınızı fark etmiş bulunuyoruz. Bu yazılımlar sitemizin tüm özelliklerini kullanmanızı engellemektedir.

Siz de takdir edersiniz ki sitemizi hayatta tutabilmemiz için tek gelir kaynağımızı bu reklamlar oluşturmaktadır. Sitemizde sizleri rahatsız edecek reklamlara yer vermemeye çalışlıyoruz.

Bu sebeple Adblcok yazılımınızı sitemiz için durdurup hem bize destek olmanızı hem de birlikte daha güzel çalışmalara ve projelere imza atmamıza destek olmanızı rica ediyoruz.

Lütfen merlininkazani.com'u güvenilir siteler listenize ekleyin ya da sitemizde dolaşırken AdBlock yazılımınızı kapatın. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

×