1/2

Rotamız, Online Evrenler 32

Özgür Yıldız 26.08.2010 - 15:56
8 milyar dolarlık evren

8 milyar dolarlık evren

Az sonra okuyacağınız haftanın ilk MMO haberi, gözlerinizin faltaşı gibi açılmasına, “O kadar mı?!” demenize sebep olabilir. Epilepsi hastaları ya da hassas kişiler dikkatli okusunlar.
Daha fazla ipucu vermeden genel olarak diğer haber başlıklarımıza geçelim. Beklenen World of Warcraft eklentisi Cataclysm’den ilgi çekecek görüntüler ortaya çıktı. Bununla birlikte efsane olmuş bir MMO’ya geri dönüş başlıyor olabilir. Ayrıca Free-to-play alemlerinde de ilginç bazı haberler mevcut.
Buyrun neler olmuş birlikte bakalım.

MMO gelirleri 8 milyar dolar’ı bulacak


Strategy Analytics şirketine göre MMO gelirleri katlanarak artacak. 2009’da 5 milyar dolar’ı bulan gelirlerin, 2014 senesinde 8 milyar dolar gibi dev bir rakama ulaşması bekleniyor.
Şirkete göre MMO gelirleri yıllık %17 artıyor. “The World of MMORPG: A Tale of Two Regions” isimli raporda, Blizzard’ın yavaş büyüyen ABD ve Avrupa pazarında tekeli sürerken, Shanda, Netease, Nexon ve Ncsoft’un Asya marketindeki yükselişi devam ediyor.
Batı MMORPG’lerindeki büyüme yavaşlamasının sebebi olarak üyelik modelinin farklılığı ön plana çıkıyor. Asya’nın büyümedeki hızı ise özellikle Free-to-play ve mikroödemelerin etkisine bağlanıyor.

Ultima Online’a dönüş başlıyor!


BioWare Mythic, daha önce oynamış ya da oyuna yeni katılacak Ultima Online oyuncularına oyuna dönme çağrısında bulundu. 5 Ağustos’tan itibaren başlayan bu çağrıyla birlikte GM’ler Ultima Online sunucularında canlı aktiviteler oluşturacak.  Bununla birlikte bir çok ekstra özellik de bu çağrıda bulunuyor. İşte bunlardan bir kaçı:
- Yeni üyelik oluşturan hesaplar “New Player Token” a sahip olacak. Bu token’la birlikte 20,000 altın, özel zırh seti, silahlar ve arttırılmış yetenek kazanma özelliklerini kazanacaklar.
- Eski oyunculara da yeni özellikler geliyor. Eğer oyuna yeni birini kazandırırsanız, birlikte yapacağınız yolculuklar ekstra yetenek verecek.
- Ultima Online’ın ek paketi Stygian Abyss şu an oyunu oynayanlara 20 dolar, yeni alacaklara ise 30 günlük oyun süresiyle 30 dolar’dan satılacak.
- PvP “Arena” oynanışı ilk deva Ultima Online’a eklenmiş olacak.